METRO MODE + Rosenrummet

Drömmer du om att bli stylist? Här är utbildningen för dig

Drömmer du om att jobba som stylist och personal shopper? Har du ett naturligt öga för att plocka ut smickrande kläder till andra? Ge dig själv då en möjlighet till en spännande karriär inom modebranschen. På RR Style Academy blir du diplomerad personal shopper och stylist.

Foto: Rosenrummet.

I takt med ändrade köpbeteenden så har även detaljhandeln förändrats och efterfrågan inom modesegmentet på både stylister och personal shoppers har ökat markant. Karriärmöjligheterna att jobba med mode är idag större än någonsin.

­– Det finns det fantastiska möjligheter att göra karriär inom modebranschen. Till exempel finns det idag många fler roller och möjligheter för en stylist än vad man traditionellt tänker i och med näthandeln och sociala medier, säger Lisa Rogalin, grundare av Rosenrummet Style Academy.

Sedan 2016 håller Lisa Rogalin, som också är huvudlärare, i utbildningar till personer som vill utvecklas inom mode och styling men även butikspersonal som vill ta nästa steg för att bli stylist eller personal shopper.

­– Utbildningen passar också exempelvis den vill starta eget inom mode, influencers som vill lära sig styling och butiksägare som vill öka försäljningen. Eller så brinner man för styling och mode men saknar kunskapen att göra något specifikt med det, säger Lisa Rogalin.

På RR Style Academy ges praktisk och teoretisk utbildning inom bland annat modehistoria, styling, olika stilpersonligheter, kroppstyper, färglära och hur man bygger upp en garderob. Hållbarhet finns också på schemat eftersom det är en kunskap som är viktig att ha i branschen. Kursdeltagarna får dessutom en bra inblick i hur det är att jobba inom branschen inte minst genom spännande föreläsningar av namnkunniga personer från olika områden.

– Style Academy ger en grundlig genomgång i de ämnen man behöver kunna för att jobba i branschen. Det har varit viktigt för mig att alla som utbildar hos oss är verksamma i branschen för att säkerställa att utbildningen är förankrad i arbetslivet. Efter avslutad kurs blir man diplomerad stylist och personal shopper, förutsatt att man fått godkänt på slutproven, med yrkesmöjligheter inom flera områden, säger Lisa Rogalin.

Lucas Armando Feola har gått på RR Style Academy och är mycket nöjd med utbildningen som han också anser var lärorik.

­– Jag fick ut mer än förväntat. Kursen täckte ämnen som jag tidigare inte tänkt på var viktiga. Och så älskade jag föreläsarna! Speciellt lektionen om hållbarhet, säger han och tillägger att han är säker på att han kommer ha nytta av de nya kunskaperna i sin framtida karriär.

Om RR Style Academy:

  • Startades av Lisa Rogalin som också 2010 grundade Rosenrummet som driver NK Personal Shopping
  • Utbildat stylister sedan 2016
  • Nästa kurstillfälle: 4e mars, 6 måndagar fram, 10:00 – 17:00 på NK Personal Shopping
  • Kursen avslutas med diplomering efter praktiskt och teoretiskt prov
  • Möjlighet till eventuell praktikplats hos NA-KD och NK Personal Shopping efter utbildningen.
  • Utbildningen har begränsat antal platser.

Anmäl dig till kursen här.
Läs mer om Style Academy och kursavgift här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!