Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Framtiden är här – nu kan du plugga till Influencer eller Youtuber

Har du alltid velat bli en stor Influencer? Eller kanske Youtuber? Nu kan din dröm bli sann – det finns nämligen en skola där du kan plugga till att bli just det!

Foto: Kenzas Instagram & Therese Lindgrens Instagram

Ja, du läste helt rätt! Nu startar gymnasieskolan Thoren Innovation School två nya linjer där du (förutsatt att du inte gått på gymnasiet än) kan plugga till antingen Youtuber eller Influencer. Influencer-linjen kommer bland annat att fokusera på entreprenörskap, journalistik och reklam. Enligt skolans chef Håkan Wallengren går de båda programmen ut på att eleverna ska få lära sig hur de kan arbeta med sig själva som varumärke i sociala medier.

— På 30 års sikt kommer inte alla dagens yrken finnas kvar. Vi måste hänga med i skolan och utbilda för de yrken som kommer finnas i framtiden, säger han till Svenska Dagbladet.

För dig som redan gått ut gymnasiet men ändå är sugen kan vi glatt meddela att det inte är för sent. Kalix Folkhögskola har en nämligen en 20 veckor lång kurs för att bli Youtuber.

Källa: Hänt

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!