Karriär

Här är de 7 bästa tipsen för att känna dig motiverad inför jobbveckan

Känner du dig omotiverad till att gå till jobbet måndag morgon (och alla andra dagar också)? Vissa dagar kan kännas tyngre än andra men det finns saker du kan göra för att göra arbetsveckan roligare. Vi listar de sju bästa tipsen för att få tillbaka motivationen!

Foto: Pexels

Se våra sju tips på hur du hittar tillbaka till motivationen nedan.

Kolla tillbaka på allt du gjort

Kolla tillbaka på allt du gjort

Visst mår du bättre en dag när du känner att du varit duktig och gjort något bra på jobbet? Förstärk den känslan! Blicka tillbaka på den senaste veckan, månaden eller kvartalet och var stolt över det du åstadkommit.

Även om en viss period kan upplevas trög så känns det bättre när du ser det ur ett större perspektiv. Beröm dig själv för det arbete du gör!

Foto: Unsplash

Nästa bild
Promenera på rasten

Promenera på rasten

Ta vara på dagsljuset och ta med dig någon kollega ut på en promenad. Den friska luften och träningen får dig att bli piggare och ger dig ny energi inför resterande arbetsdag. Endorfinerna som frisätts när du tränar kommer att få dig att må såå bra – testa!

Foto: Pexels

Nästa bild
Variera mer

Variera mer

Rutiner är bra men ett litet avbrott i rutinerna kan vara minst lika bra. Kolla om det är möjligt att jobba hemifrån någon dag, sätt dig på ett lugnt fik eller byt plats på jobbet.

Variationen får dig att komma till nya insikter och en vecka känns alltid roligare med ett litet rutinavbrott. En ny detalj i vardagen kan få motivationen att komma tillbaka!

Foto: Unsplash

Nästa bild
Sätt upp ett mål

Sätt upp ett mål

Det finns ingenting som motiverar oss mer än när vi har ett mål i sikte. Om du gör exakt samma sak varje dag är det lätt att allt blir slentrian och att saker känns tråkigt. Sätt upp ett nytt delmål att sträva efter för att få jobbet och din utveckling att kännas mer meningsfull.

Foto: Pexels

Nästa bild
Omringa dig av folk du mår bra av

Omringa dig av folk du mår bra av

Umgås med de kollegor som ger dig energi och som du mår bra av. Ta med fika någon dag, lämna kontoret och käka lunch och hitta på roliga saker tillsammans!

Foto: Pexels

Nästa bild
Var snäll

Var snäll

Var snäll och du kommer att få det tillbaka. Le mot dina kollegor, ge en komplimang och försök sprida positiv energi. Positiv energi kommer alltid att komma tillbaka! Det kommer att kännas mycket mer motiverande att gå till en arbetsplats varje morgon där kollegorna är positiva och snälla!

Foto: Unsplash

Nästa bild
Analysera och omvärdera

Analysera och omvärdera

Om du testat ovanstående steg och ändå känner att motivationen saknas bör du analysera din situation. Är det här verkligen rätt arbetsplats för dig?

Vi spenderar mycket tid på jobbet och livet är för kort för att dagligen känna sig olycklig. Om saker och ting över en längre period inte känns rätt är det ingen dum idé att söka sig till något nytt.

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!