Karriär

Har du en jobbintervju i sikte? Vi listar 4 tips som gör dig mer förberedd

Har du en jobbintervju på G? Grattis! Samtidigt som det är superkul att få komma på intervju, så kan det vara både stressigt och nervöst inför. Därför har vi listat fyra saker som gör dig 100 procent förberedd inför din intervju. 

Foto: Pexels

Förberedelser är A och O vad gäller det mesta – och så även inför en jobbintervju. Ingen annan än du representerar dig själv och vad du kan tillföra till den aktuella arbetsplatsen. Att skapa förutsättningarna för att kunna göra det på bästa sätt är därför en väldigt viktig del i det hela. Var dig själv, ha på dig det som du känner dig bekväm i och som representerar just dig. Bara där har du kommit en bra bit på vägen. Nedan följer fyra tips på både psykiska och fysiska saker som kan hjälpa dig inför en intervju.

Läs på!

Att komma förberedd till en jobbintervju gör inte bara att du kan ställa bättre, mer relevanta frågor – det kommer garanterat göra att du känner dig ännu mer självsäker och lugn. Genom att vara förberedd kring relevant information om företaget eller din tjänst kan du även enklare ställa bra frågor som kan ge dig massor av nyttig information.

Visa dina framtidsvisioner

Reflektera över idéer som du skulle kunna bidra med till företaget och tänk ut vad just du hade velat åstadkomma i jobbet. Förmedla både kortsiktiga och långsiktiga mål som visar att du redan nu är och garanterat kommer att vara delaktig och engagerad i ditt arbete, vilket med säkerhet är ett stort plus hos rekryteraren.

En anpassningsbar outfit

Det är svårt att veta hur företagskulturen ser ut innan man kommer till arbetsplatsen. Därför kan det vara bra att ha på sig en outfit som är anpassningsbar, det vill säga att du till exempel kan knäppa eller knäppa upp din kavaj – en knäppt kavaj kan uppfattas som lite mer “dressat” än en uppknäppt. Det allra viktigaste är dock att du känner dig bekväm. Att ta på dig någonting som inte känns som du är sällan ett framtidskoncept. Våga visa vem du är – om du inte gör det så kommer det att lysa igenom!

Det här kan vara bra att ha med sig

Anteckningsblock/kalender och penna – Du vet aldrig om det är något viktigt datum du behöver anteckna eller någon viktig information som du måste lägga på minnet. Du har säkerligen din mobil nära till hands, men ibland kan det kännas skönare och kanske till och med se lite trevligare ut om du skriver förhand istället för att ta upp din mobil under mötet.

Energihöjande snack – Du vill inte vara låg på energi under en intervju. Sträva efter att vara ditt bästa jag och låt inte ett lågt blodsocker förstöra dina chanser. Ta med ett snack som du kan mumsa på när du är påväg dit eller under tiden du sitter och väntar på att få gå in.

Tuggummi eller halstablett – För att fräscha upp din andedräkt innan du ska möta din framtida chef eller dina nya kollegor kan det vara skönt att vara garanterad en bra andedräkt.

Mobilladdare – Precis innan intervjun kan det vara både skönt och behövligt att ha tillgång till sin mobiltelefon. Inte bara för att kunna lyssna en podcast eller lugnande musik, utan också för att kunna göra en sista check på bra information om företaget eller om den tjänst du söker.

Liten spegel – Åt du precis lunch och kan ha ett pepparkorn mellan framtänderna? Då kan det vara väldigt skönt att kunna ta en snabbtitt i en spegel för att ha en sak mindre att behöva tänka på under intervjun.

Hårborste – Bara vädergudarna vet hur vädret kommer att bli! Att komma fram till intervjun med ett hår som rufsat till sig ordentligt på vägen dit är kanske inte så roligt, så en borste är ett hett tips!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!