Karriär

Har du koll på de mest framgångsrika svenskorna i USA? 8 powerkvinnor att inspireras av

Alla har vi kanske en dröm om att korsa Atlanten, bo i New York och göra en lysande karriär. För vissa svenska kvinnor har drömmen blivit verklighet och tagit världen med storm och blivit några av världens mest framgångsrika kvinnor. 

kanda-framgangsrika-kvinnorFoto: @Babba.c/IBL

De är kvinnorna som har lämnat landet lagom och har nu skapat sitt egna imperium eller gjort karriär inom världens mäktigaste företag. Dessa kvinnor blir vi så inspirerade av och visar att allt är möjligt bara du jobbar för det. I bildspelet hittar du allt från en It-girl, en industridesigner till en legend.

Källa: Veckans affärer

Babba Canales

Babba Canales

Svenskan haft en raketkarriär och redan när hon var 22 år var och med och startade upp Uber i Sverige. Hon är en av USAs stora it-girls och har hamnat på Forbes lista över världens mest lovade personer under 30. Nu senast har hon startat upp sin egna byrå By Babba.

Foto: Instagram.com/@babba.c

Nästa bild
Christina Lampe-Önnerud

Christina Lampe-Önnerud

Christina är batteriforskaren från Ludvika som med visionen att världen ska gå från fossilt bränsle till förnyelsebart just nu håller på att skapa ett superbatteri. Ett batteri som kan öka Teslas körsträcka med 70 procent.

Foto: IBL

Nästa bild
Elin Elkehag 

Elin Elkehag 

Efter tio timmar i San Francisco hade Elin Elkehag förverkligat sin dröm. Hon hade en idé om en rörelsedetektor och genom en crowdfoundingsida kunde idé ”Stilla” bli verklighet. Stilla finansieras idag bland annat av tre svenska NHL-proffs.

Foto: REX

Nästa bild
Barbro Ehnbom

Barbro Ehnbom

Hon har blivit en legend och en näringslivsprofil, från början skulle hon stanna tre månader men hon blev kvar. Hon har en trettioårig karriär i det amerikanska näringslivet bakom sig och har jobbat som bland annat analytiker på Wall Street. På läkemedelsföretaget Glaxo Smith Kline blev hon den första och enda kvinnan i ledningen.

Foto: IBL

Nästa bild
Alicia Vikander

Alicia Vikander

De senaste åren har Alicia Vikander klättrat och nu blivit ett självklart namn på Hollywoods stjärnhimmel. 2016 vann hon en Oscar får sin roll i “The Danish girl” och det kommer garanterat bli fler.

Foto: REX

Nästa bild
Isabelle Olsson

Isabelle Olsson

Hon är industridesignern som skapade AR-glasögonen Google Glas, nu senaste var hon med och lanserade Googles nya produkt, ett par hörlurar som kan översätta språk i realtid.

Foto: REX

Nästa bild
Gun Nowak

Gun Nowak

På 80-talet skapade hon sminkföretaget Face Stockholm och bor nu i en 1700-tals går norr om New York. Hennes företag har växt och finns nu över hela världen.

Foto: IBL

Nästa bild
Sophie Mörner 

Sophie Mörner 

Hon är dotter till Antonia Ax:son Johnson men valde bort att arbete med familjeimperiet. Hon bestämde sig istället för att bli fotograf och jobba med konst. Hon kan idag titulera sig gallerist, förlagschef och fotokonstnär.

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!