Karriär

Joanna Swica: “Jag vill höra mer om med- och motgångarna under resans gång”

“Lite samma känsla som när folk inte berättar att de exempelvis ska tävla, för om det går dåligt så behöver de inte hantera det. Men sen om det går bra – ja då jädrar, då skrivs det en bok om det.” Så beskriver Metro modes bloggare Joanna Swica det problematiska med att det berättas om tuffa perioder först efter man nått framgången.

joanna-swicaFoto: joannaswica.metromode.se

“Jag vill höra med- och motgångarna under resans gång. Det har inget att göra med att jag vill gotta mig i någons olycka, tvärtom, människor som vågar dela med sig när det inte går så bra, att det finns hinder eller att de likt mig funderar sig sömnlösa över stort och smått ger mig styrka att också våga”, skriver Joanna i blogginlägget.

Joanna önskar att fler delade med sig av vad som sker när arbetsprocesser är i rullning, när man stöter på problem och går igenom tuffa perioder i real-tid – inte när framgången redan är nådd. Hon skriver att det känns som att alla funderingar, uppförsbackar och perioder då det rent ut sagt går åt helvete inte talas om. De tankar som snurrar i hennes eget huvud när hon är inne i en jobbrelaterad process kan bland annat handla om olika beslut som behöver tas där man inte vet hur resultatet kommer att påverka framtiden. Hon delar själv med sig av att hon ibland behöver dra in på restaurangbesök, att hon inte kan shoppa när hon vill eller boka spontanresor under de motgångar hon stöter på.

Joanna tycker att det är en styrka att känna att man klarar allt på egenhand, men att det ibland känns rätt ensamt när alla runt omkring verkar vara födda företagsledare och entrepenörer. Att alla verkar skapa möjligheter där de springer fort, utan hinder och ser möjligheter varenda dag.

Hon avslutar blogginlägget med att påpeka att de personer som hon talar om absolut behövs, men att hon skulle vilja veta mer om allt som händer bakom den perfekta fasaden när enklare grejer, som att brygga kaffe, ibland känns tungt.

Läs hela Joannas blogginlägg om vikten i att tala om både med- och motgångar här!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!