Karriär

Joanna Swica om att vara kvinna och bli orättvist behandlad på jobbet

Efter att ha läst boken ”Lean in – Kvinnor, karriär och viljan att satsa” reflekterade Metro Modes bloggare Joanna Swica om hur hon blivit orättvist behandlad i jobbsammanhang, på grund av att hon är kvinna. Vi är nog många som kan känna igen oss i situationen hon beskriver.

 Foto: Instagram/@joannaswica

Skillnaden på en man som tar för sig och på en kvinna som tar för sig borde inte ens finnas. Men det gör den, vi är nog många som kan känna igen oss i att vi blivit orättvist behandlade på grund av vårat kön, framför allt i jobbsammanhang. Någon som har erfarenhet av detta är våran bloggare Joanna Swica som skrivit ett inlägg om ämnet i sin blogg.

”När mina manliga kollegor har gått på i diskussioner och stått på sig i sina resonemang och åsikter har inga ögonbryn höjts. Men när jag har gjort samma har snacket gått och jag har blivit kallad för hård och att jag gör människor osäkra”, skriver hon i inlägget.

I inlägget berättar Joanna om när hon en gång blivit inkallad till sin tidigare chef efter att ha gått på de manliga kollegorna om att jobb missköttes.

”Vi satt tyst en stund och sedan tittade han på mig och sa ”Du måste förstå, ni kvinnor måste tänka på hur ni tar och ger kritik. Låt det inte handla om känslor!” Jag skrattade rakt ut och frågade hur det hela gick ihop. För själva anledningen till att jag satt i det där rummet var just för att jag hade krävt samma respekt och bemötande som de andra (männen) men istället fått feedback på min hantering av kritik och att jag agerade med känslor”, skriver hon.

Läs hela inlägget här.

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!