Karriär

Jobben du ska satsa på (som är värda att hoppa av skolan för) – enligt Bill Gates

Världens rikaste man Bill Gates brukar kallas för Harvards mest kända avhoppare. Här är de tre områden där han tror att det finns mest potential att bli framgångsrik i framtiden (och som det kan vara värt att hoppa av studierna för).  

Foto: Marcelo Matarazzo/Unsplash
Källa: Veckans Affärer

Tidigare i år deltog Bill Gates i en frågestund på Columbia University, och även om han var där för att bland annat belysa vikten av utbildning så fick han frågan om vilka yrken han hade satsat på om han hade hoppat av universitet idag. Att just Bill Gates får den frågan känns högst relevant! År 1975 avslutade han sina studier på Harvard för att grunda Microsoft, hans starka passion för datorer (under en period då de började förändra världen) har gjort honom till världens rikaste man.

Här är de tre områden Bill Gates skulle ha satsat på idag:

1. Artificiell intelligens
Om Gates hade gett sig in i datorvetenskapen idag skulle han ha valt artificiell intelligens som huvudfokus. “Kapaciteten för artificiella enheter att läsa och förstå material kommer att bli fenomenalt”, säger Gates inför studenterna i publiken. “Allt som hänger samman med detta skulle vara en spännande karriär.” Ett av exemplen han nämner är Googles AI DeepMind som vunnit i spelet Go mot världsmästaren.

2. Energi
Det finns en enorm – och växande – efterfrågan på energi som är “hållbar, billig och ren”, säger Gates, som menar att karriärvägarna är många för de som kan utveckla system som uppfyller de här kriterierna.

3. Biotech
Gates säger att han tycker att det är en spännande tid då utvecklingen inom biovetenskapen “rör sig snabbare än någonsin” – och det behövs definitivt smarta innovationer för att bekämpa övervikt, cancer och depression. Bland de mest lovande framstegen, enligt Gates, är DNA-vacciner.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!