Karriär

Karl Lagerfeld om hemligheten bakom hans framgång: “Jag har inga problem med mig själv”

Hur gör man för att lyckas i karriären och nå framgång? Enligt ikoniska designern Karl Lagerfeld är det att jobba hårt och lära känna sig själv.

karl-lagerfeldFoto: REX

Vi får ofta höra att hårt slit och ständig utveckling är nyckeln till framgång och visst ligger det sanning i det. Även Karl Lagerfeld menar att hans främsta tips för de som vill lyckas är att jobba hårt.

Något annat han poängterar i en intervju för Harper’s Bazaar är att det som fungerar på någon annan kanske inte fungerar på dig. Precis som att vissa älskar att ha möten och jobba på kontor strävar andra efter friheten att själv kunna styra sina arbetstimmar. Visste du till exempel att Karl Lagerfeld gör alla sina skisser hemifrån eftersom han inte kan koncentrera sig i studion? “För många konversationer, för många telefonsamtal och för många människor..” förklarar han i en intervju för Harper’s Bazaar. Karl Lagerfeld skulle heller aldrig få för sig att gå på ett möte – han har aldrig gjort det och kommer heller aldrig göra det. Men just den biten kanske i nuläget inte är aktuellt för dig – på en arbetsplats är möten nästintill obligatoriska. Hur som helst är det viktigt att lära känna dig själv och utgå från det som passar dig bäst när du lägger upp ditt arbete – det finns ingen mall för hur du lyckas på bästa sätt.

Karl Lagerfeld ger också en mer udda förklaring om hemligheten bakom hans framgång: “Det måste nog vara att jag absolut inte har några som helst problem med mig själv”, säger han till Harper’s Bazaar. Enligt honom själv är han också en expert på att glömma sina problem och att han bryr sig mer om andras.

Så om vi börjar jobba på att uppskatta och lära känna oss själva kan vi genom att arbeta hårt komma lika långt i karriären som Karl Lagerfeld. Tro på dig själv och börja se möjligheterna istället för problemen!

Läs hela intervjun hos Harper’s Bazaar här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!