Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Karriärcoachen: “Så här ska du tänka om du inte vill jobba med det du har utbildat dig till”

Är du snart klar med din utbildning men börjar få panik över att du inte vill jobba med det du har pluggat till? Bara lugn! Här tipsar karriärvägledaren Mikaela Aare om hur du ska tänka för att hitta din väg i karriären. 

Foto: REX

Fråga: Jag har pluggat i flera år men nu när utbildningen lider mot sitt slut har jag kommit fram till att jag inte vill jobba med det jag utbildat mig till. Hur ska jag tänka nu för att komma vidare?

Mikaelas svar: För det första, ingen panik! Med största sannolikhet har du fått med dig en mängd erfarenheter och teoretiska kunskaper från utbildningen (även fast du inte vill jobba med just detta framöver). Börja med att fundera på vad du vill fylla din tillvaro med, kanske finns det meriter från utbildningen som du kan få användning för i ett helt annat sammanhang.

Sedan vill jag berömma ditt mod, många går ett helt arbetsliv och känner att det skaver men vågar inte byta. Många utbildningar inom högskola/universitet ger en grund att stå på. Vad du sedan vill göra med din examen är upp till dig. Låt inte dina klasskompisars planer definiera var du ska ta vägen i karriären. Försök lägga upp en plan i små steg. Ofta räcker det bara med ett litet mål för nästa vecka för att lätta på ångesten. Kanske kan du boka en lunch med någon i ditt nätverk som jobbar med något som känns spännande? Lycka till!

Mikaela Aare, Karriärvägledare
Vägledningsverkstan STHLM
www.vägledningsverkstan.se
Blogg: nouw.com/dromprojektet

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!