Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Karriärcoachen: “Spontansökningar kan definitivt leda till jobb – så gör du”

Du som söker nytt jobb behöver inte bara kolla efter lediga tjänster – testa att skicka en spontanansökan till ett företag du gillar! Karriärvägledaren Mikaela Aare tipsar om vad du ska tänka på.

Foto: Avi Richards/Unsplash

Fråga: Jag är på jakt efter nytt jobb och har sökt några tjänster men har även ett par företag som jag är intresserad av – men som inte har några lediga tjänster ute just nu. Vad ska jag tänka på när jag skickar spontanansökningar för att företagen ska bli nyfikna och vilja träffa mig även om de inte söker någon för tillfället?

Mikaelas svar: För det första, spontanansökningar kan verkligen leda till jobb. Jag har en person i min närhet som genom att maila ett intressant företag fick komma på ett möte som sedan ledde vidare till att företaget skräddarsydde en anställning efter hens profil.

Gör din research om företaget, hur de jobbar och vad de brukar söka för kompetens. För att väcka ett intresse för dig som person krävs en motivering för varför du kontaktar dem och vad du kan tillföra. Kanske har du sett förbättringsområden för deras sociala kanaler, hemsidans grafiska profil eller något annat som visar att du är påläst. Kom ihåg att formulera dig på ett sätt som visar att du är intresserad utan att låta som en “know it all” (speciellt om du upptäckt klara brister i deras affärsstrategier). Många gånger räcker det med att berätta varför du tycker deras affärsidé är grym och att du gärna skulle komma förbi kontoret för ett förutsättningslöst möte. 

Mikaela Aare, Karriärvägledare
Vägledningsverkstan STHLM
www.vägledningsverkstan.se

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!