Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Karriärcoachen: “Tappa inte hoppet! Så hittar du ny energi i ditt jobbsökande”

Att söka nytt jobb är både en spännande och en energikrävande process som många gånger tar längre tid än man först trodde. Det är viktigt för ditt välmående att försöka hålla modet uppe även när det känns tungt, här tipsar karriärvägledaren Mikaela Aare om hur du hittar ny energi i letandet efter nästa jobb. 

Foto: Hannah Busing/Unsplash

Fråga: Jag har sökt jobb under flera månaders tid men får inte napp någonstans, nu börjar jag tappa hoppet. Vad ska jag göra för att få lite ny energi i mitt jobbsökande?

Mikaelas svar: Det tråkiga svaret är att processen att hitta ett nytt jobb tar väldigt mycket längre tid än vad man först räknar med. Det kan bero på segdragna rekryteringsprocesser, företag som inte återkopplar alls till de som söker eller att du helt enkelt försvinner i mängden. Jag tror att du behöver en nystart. Att söka jobb tar mycket mer energi än det ger (oftast) vilket gör att du behöver fylla på energiförrådet för att orka. Vem som helst blir ju deppig av att inte få svar/få nej av en arbetsgivare. Självkänslan tar stryk och då är det viktigt att bygga upp den på annat håll. 

Byt strategi!
Har du sökt jobb via annonser, skickat din ansökan och that’s it? Fundera på att starta upp en LinkedIn-profil och klicka i att du vill att rekryterare ska se att du söker nytt jobb. Undersök om det finns möjligheter till att nätverka där du bor. Kanske kan din nya bokklubb vara en del av ditt jobbsökande för att någon känner någon. 

Prata med dina nära & kära
Berätta hur du känner och vad du behöver från dem för att få ny energi. Många gånger kan frågor i all välmening som “Hur går det? Har du fått något jobb?” bara leda till mer ångest och då kan det vara bra att påpeka för omgivningen att de helst inte ska ställa såna frågor just nu.

Identifiera vad som ger energi, pepp & flow
Är det att göra en ny spellista? Träffa vänner? Upplevelser? 

Ge inte upp! (Men ge dig själv en paus)
Det är okej att ta en paus. Då kan du samla på dig energi genom att vila från jobbsökandet ett tag.

 

Mikaela Aare, Karriärvägledare
Vägledningsverkstan STHLM
www.vägledningsverkstan.se
Blogg: nouw.com/dromprojektet

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!