Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Karriärcoachen: “Utvecklas du inte längre på jobbet? Så hittar du motivationen igen!”

Det nya året har dragit igång men du känner dig, trots den “nystart” alla pratar om, inte så motiverad längre att gå till jobbet. Karriärvägledaren Mikaela Aare tipsar om hur du hittar gnistan igen – antingen på ditt befintliga jobb eller i sökandet efter ett nytt.

Foto: rawpixel.com/Unsplash

Fråga: Jag har varit på mitt jobb i några år och känner att jag börjar avstanna i utvecklingen, jag har gjort samma sak lite för länge nu. Är det dags att gå vidare till nytt eller hur tar jag upp det här med min chef för att få möjlighet till nya utmaningar på min befintliga arbetsplats?

Mikaelas svar: Kommunicera med din chef om hur du känner. Kanske hen inte ens har märkt av att du börjat tröttna och kan komma med förslag på förbättringar? Mycket av hur du sedan ska agera hänger på hur din chef reagerar, tycker jag.

Fundera också på varför du vill ha förändring, vad trivs du med på arbetsplatsen och vad funkar absolut inte. Hur känns tanken på att byta helt? Spännande? Då kanske det är värt att skriva ner hur du skulle känna om du bytte bana, vad du skulle vilja fylla dina dagar med och vad som faktiskt hindrar dig. Därefter, börja höra dig för i ditt kontaktnät om vad andra jobbar med, hur de tog sig dit etcera för att få inspiration för om du skulle byta karriär. Du kan också göra en mindmap över yrken/vägar som du tycker verkar intressanta och hur du skulle kunna gå tillväga för att få veta mer.

Försök att inte ta in andras åsikter om ett eventuellt karriärbyte, risken är att du får deras rädslor på köpet och börjar tveka. Tro på din egen förmåga!

Mikaela Aare, Karriärvägledare
Vägledningsverkstan STHLM
www.vägledningsverkstan.se

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!