Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Kirsten Bell: Därför borde du schemalägga tid som du “slösar” bort

Känner du också att kalendern är fullbokad och att du inte hinner med någon egentid? Gör som Kristen Bell och planera in tid för att göra absolut ingenting.

kristen-belleFoto: REX/Stil, Unsplash

Ofta är vi väldigt duktiga på att planera in i princip allt från tandläkarbesök till möten på jobbet. Så varför inte lägga in luckor i kalendern där du schemalägger tid för dig själv? I en intervju med Elle berättar Kristen Bell att “slösa tid” är ett sätt att ta hand om sig själv. Hennes tips är att ha en kalender som du konstigt nog planerar in tid som du “slösar” på vad du vill. Men är det egentligen så konstigt? Om vi lägger tid på oss själva och saker och ting som får oss att må bra – kommer vi att kunna fokusera mycket bättre på allt annat som är inplanerat. Handen på hjärtat – visst känner du att du presterar bättre när du tagit hand om dig själv och gett dig själv en massa ny härlig energi?

“Jag tycker att scheman och rutiner är viktiga men bara om ditt schema inkluderar tid där du tillåter dig själv att avreagera. För om du inte gör det, kommer du att explodera till slut. Det är vetenskapligt bevisat”, säger Kristen Bell till Elle.

Vi måste tillåta oss själva att vila och ha en stund när vi inte är särskilt produktiva. En stund där vi gör vad vi vill – oavsett om det är en stund på soffan, meditering eller surfa runt på internet för att läsa artiklar. Unna dig själv tid att andas, det kommer att kännas mycket skönare att komma tillbaka till jobbet utvilad och med ny energi. Även om det innebär hårt arbete att uppnå nya delmål i karriären, så är det minst lika viktigt att ha stunder där du bara ta det lugnt. Så, vad tror du om Kristen Bells idé? Kommer du att schemalägga tid som du “slösar” bort? Vi kommer i alla fall ta tipset till oss!

Källa: Elle.com

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!