Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Läs brevet som Hillary Clinton skrivit till sitt “jag” i tonåren – vi ryser!

Vi är alla bekanta med politikern Hillary Clinton – en riktigt stark powerkvinna med mycket makt! Hon har skrivit ett brev till sitt “jag” i tonåren, visdomsord och råd som hon önskar att hon visste då. Vi får så många “wow”-upplevelser när vi läser det och blir samtidigt väldigt inspirerade. Tänk om man ändå skulle skriva ett brev till sitt framtida jag… Hur spännande blir det inte att läsa det om några år? 

hillary-clintonFoto: REX

Nedan följer utdrag ur brevet, som först publicerades på Teenvogue (översatt av oss på Metro Mode till svenska).

“Kära Hillary,

När du först anlände på campus, var du omringad av briljanta och kunniga kvinnor. De var flytande i andra språk. De hade bott utomlands. De hade redan läst hälften av böckerna i kursplanen. Det var skrämmande — så skrämmande att du ringde dina föräldrar och sa att du inte hörde hemma på Wellesley och att du behövde åka tillbaka hem. Din pappa, som från första början inte ville att du skulle börja i skolan så långt bort, var mer än redo att välkomna dig tillbaka hem. Men din mamma tänkte inte låta det ske. Hon sa att du behöver vara modig, du behöver sticka ut. Och du hade sunt förnuft till att inte argumentera emot, vilket visade sig vara det bästa beslut du någonsin tagit.”

“Du kommer att hitta dig själv i många situationer där du är säker på att alla andra är smartare än du och ibland är de också det. Men en av de bästa sakerna i livet är att lära känna intelligenta och inspirerande personer som har något vettigt att säga. Lär dig av dem. Fråga om deras råd. Stöd dem och låt dem stödja dig. ”

“Här är någonting annat Hillary: För en tjej som dig som gillar att ha en plan, jag kan inte lova dig att allt kommer att bli så som du tänkt dig. Men jag kan lova dig att du lär dig från varenda en av dem.” … “Du kommer att göra misstag. Ibland behöver du göra saker som du inte tycker om. Ta dig an kritik på ett seriöst sätt, men ta det inte personligt. Det kommer att finnas människor som inte vill någonting annat än att se dig misslyckas, men låt de inte skrämma dig. Lev ditt liv på dina villkor och inte deras.”

“Du går i college som grundades med tanken om att en kvinna kan göra vad som helst. Och även om det ibland känns som att vi har en hemskt lång väg att gå, så kommer det att ske framsteg. Det kommer inte att hända så snabbt som du hoppas, men i din livstid kommer du att se världen att förändras för kvinnor på sätt som du inte hade kunnat tänka dig. Du kommer att få en dotter, och även hon kommer att få en dotter, och bägge kommer att födas i ett Amerika som är mer rättvist och jämställt än det du kände till 1965.”

“Tro på dig själv. Du kommer att ta dig långt.”

Det vi tar med oss av brevet är att faktiskt allt i livet kommer att lösa sig, oavsett om det blir så som vi tänkt oss eller inte. Kämpa, tro på dig själv och framför allt – var inte för hård mot dig själv! Även om någonting känns jobbigt just nu, kommer du att se tillbaka på den situationen senare i livet och inse att du tar med dig lärdomar från det du gått igenom.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!