Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Ute efter löneförhöjning? Så frågar du din chef om högre lön!

De flesta tackar nog inte nej till en högre lön, men det är inte alltid man lyckas få sin vilja fram. Här är frågorna och punkterna du bör tänka på innan du frågar chefen om löneförhöjning!

Foto: Unsplash

1. Vad har du åstadkommit det senaste året? 

Det är en skillnad på att vilja ha löneökning och faktiskt förtjäna det. Tänk på vad du har gjort de senaste sex månaderna eller året – har det bidragit till företagets tillväxt? Finns det saker som du kan lyfta? Berätta vad du har gjort som har fått företaget att utvecklas – då blir det enklare för din chef att inse att du förtjänar en löneförhöjning.

2. Kan du styrka med siffror? 

Att styrka dina argument med siffror och data som visar på att du har gjort något positivt och bra för företaget kan vara ett steg närmre en löneökning. Kanske var du den som sålde mest under en lång period eller har lyckats värva nya medlemmar? Se över om det finns något du kan trycka extra på!

3. Är det rätt tid att fråga?

Glöm inte att tajming är viktigt! Det finns bättre och sämre tider att fråga om en lönehöjning. Är företaget i förändring? Är du nyligen anställd? När fick du senast löneförhöjning? Fundera över alla faktorer och fundera över tajmingen.

Så frågar du din chef:

  • Boka ett möte
    Det är viktigt att du och din chef kan prata i lugn och ro. Boka ett möte där ni ostört kan prata. Och glöm inte, ingen annan kommer fråga om just du ska få löneförhöjning – det är alltid värt att prova!
  • Öva på vad du ska säga
    Öva och prata med dig själv innan du ska samtala med din chef. Du kommer känna dig säkrare på vad du ska fråga och mer bekväm. Är du säker på din grej kommer din chef lättare övertygas.
  • Fråga efter andra möjligheter
    Det är inte alltid man får det man vill ha och löneförhöjningar kan vara extra svårt. Kanske är det någon annan förmån som kan erbjudas?

Källa: The Everyday Girl

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!