Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Nu är Kylie Jenner historisk – världens yngsta miljardär genom tiderna!

Det har länge pratats om när Kylie Jenner ska tjäna ihop sin första miljard och bli den yngsta miljardären genom tiderna. Nu har det äntligen hänt och vi säger bara girlpower!

Foto: REX Features

I och med att den 21-åriga sminkmogulen har passerat miljardstrecket har Kylie Jenner blivit historisk. Hon är den yngsta personen som har tjänat ihop en miljard dollar. Detta gör också att hon går om Mark Zuckerberg som tidigare hade rekordet och blev miljardär när han var 23 år.

Kylie Jenner lanserade sitt sminkmärke Kylie Cosmetics 2015 och det var en omedelbar succé. I november började hennes smink för första gången att säljas via en återförsäljare, när hon började samarbeta med företaget Ulta Beauty. På sex veckor har hon sålt produkter för mer än 50 miljoner dollar. För Forbes berättade Kylie om succén.

– Jag började sälja i flera butiker och marknadsförde via mina sociala medier. Jag gjorde som jag brukar göra och det fungerade.

Forbes uppskattar att Kyles förmögenhet ligger på en miljard dollar därför att hon äger hela sitt sminkföretag själv.

– Jag förväntade mig ingenting. Jag kunde inte förutse den här förmögenheten. Men det känns väldigt bra. En ordentlig klapp på axeln, säger Kylie till Forbes.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!