Karriär

Forskning: Ett bra sexliv gör att du presterar bättre på jobbet

Att vara produktiv på jobbet hänger ofta ihop med många andra faktorer. Det kan vara känslan av hur nöjd du är på jobbet, hur inspirerande arbetsplats du har och din förmåga att behålla fokus. Nu visar en studie att det även är en annan sak som spelar in – nämligen ditt sexliv.

Foto: Unsplash/Toa Heftiba

Enligt en mindre studie som publicerades i Journal of Management påverkar alltså ditt sexliv hur du presterar på jobbet. I undersökningen, som pågick i två veckor, studerades 159 gifta par som alla jobbade heltid. De fick varje dag besvara en enkät på morgonen, eftermiddagen och kvällen angående deras nuvarande humör, gårdagens sexliv och deras produktivitet på jobbet.

Undersökningen visade att de deltagare som hade sex dagen innan var på bättre humör på jobbet. De kände också sig med tillfredsställda över sitt jobb och mer engagerade i sitt arbete. Ett annan intressant sak som upptäcktes var att det för dem som kände sig stressade eller nere på jobbet var mindre troligt att de skulle ha sex den dagen.

Keith Leavitt som är en av forskarna i studien förklarar att deltagarna kände att de hade mer självkontroll och fokus på jobbet dagen efter att de haft sex.

– Det förbättrade humöret är troligen ett resultat av både dopamin och oxytocin som triggas igång av sexuell aktivitet. Individerna rapporterar att de upplever en större känsla av självkontroll och fokus dagen efter att de haft sex, säger han.

Att få helt representativa resultat för en studie som är gjord på två veckor är nog inte möjligt, men kanske är det okej att inte vara så kritisk till just detta resultat. För det har ju aldrig skadat att veta att nöje kanske kan leda till nytta, eller hur?

Källa: Well + Good

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!