Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Studie: Den enda egenskapen som krävs för att du ska bli framgångsrik

Alla strävar vi efter någon form av framgång och efter att få känna att vi lyckas med det vi gör. Det är dock inte alltid så enkelt att veta hur vi når dit, men en studie från Miami Univeristy ger oss svaret! 

Foto: Diletta Bonaiuti/REX

För att nå framgång menar vissa att det krävs att du föds med en specifik talang, medan andra menar att det räcker med att bara vilja någonting tillräckligt mycket. Åsikterna om det bästa framgångskonceptet är många och det kan vara svårt att veta vem det är värt att lyssna på. Nu har en studie gjorts vid Miami University som visar ett samband mellan lön och emotionell intelligens (EQ). En person med högt EQ är bland annat duktig på att kommunicera med andra människor och därför också duktig på att bygga relationer.

Anledningen till att personer med ett högt EQ har lättare att nå framgång beror på att de är bättre på att skapa sociala nätverk och därmed får mer värdefulla relationer. Dessa personer får, genom sina sociala nätverk, lättare att hitta andra personer som är villiga att lära dem vad som krävs för att kunna avancera på jobbet. Personer med högt EQ är helt enkelt lätta att tycka om, vilket ger dem fördelar som leder till framgång. Enligt Travis Bradberry, författaren av “Emotional intelligence 2.0”, har en person med lågt EQ lätt att argumentera emot andra utan att ha någon grund för sin åsikt. Känner du igen dig i egenskaperna för en person med högt EQ? Grattis, då har du redan förutsättningarna för att nå framgång. Kände du däremot en lite svidande känsla av igenkänning när du läste egenskaperna hos en person med lågt EQ – då vet du nu precis vad du behöver öva på för att nå dina mål och din framgång, vi hejar på dig!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!