Karriär

Studie: Kvinnor som stöttar andra kvinnor mer framgångsrika

Var en team-player och stötta andra kvinnor. Det tar inte bort din glans om du tror det, tvärtom! Nu visar en ny studie att du blir mer framgångsrik om du stöttar dina medsystrar.

Foto: Unsplash/Rex

En ny studie publicerad i Harvard Business Review visar att män och kvinnor behöver olika typer av nätverk för att lyckas. Studien visade att de kvinnor som hade en inre krets som bestod av kvinnor var mer benägna att ha höga positioner samt högre lön. Det bästa kvinnliga nätverket är det nätverk när kvinnorna hade en nära relation till varandra. Att skapa en krets baserat på gemensamma intressen och mål kommer att gynna dig.

“Det finns en ny tjej-klubb som vi inte tidigare haft, eftersom att arbetsplatser i stort sett innan varit mansdominerade. Nu när så många fler kvinnor träder in i arbetsmarknaden börjar vi att hitta vår röst. Eftersom vi kvinnor kan stöta på liknande hinder, har vi börjat bygga förtroendekretsar för att hålla varandra om ryggen”, säger Jocelyn Greenky, politisk expert och vd för business-företaget Sider Road.

Att vi kvinnor borde välja att samarbeta och stötta varandra (istället för att tävla) borde vara en självklarhet. Och nu visar som sagt även forskning att vi drar stor fördel av det. Du kommer inte att bli mindre framgångsrik för att du inte stöttar dina kvinnliga kollegor!

Källa: Forbes, Harward Business Review

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!