Karriär

Nystart! 5 appar som hjälper dig att organisera alla delar av ditt liv

Ett steg på vägen till att göra 2017 till ditt mest produktiva och organiserade år någonsin är att komplettera dina rensa-huvudet-från-jobb-appar som Instagram och Wordfeud med ett gäng smarta verktyg för att skaffa stenkoll på alla delar av ditt liv. Här är våra bästa tips!

appar_organisera

Att-göra-listor, budgetar och organisering inför 2017 år alla resor, här är apparna och programmen som hjälper dig att göra jobbet!

1. Planera och genomför projekt med… Trello

Du som jobbar med flera olika projekt samtidigt, både på jobbet och privat, bör definitivt kolla in Trello – som hjälper dig att hålla koll på allt. Sätt upp en ny tavla för varje projekt där du kan lägga till kort med att-göra-listor, anteckningar och bifogade filer. I Trello kan du även dela projekt med andra, till exempel alla förberedelser inför ett jobbevent med kollegorna eller det du och din partner måste tänka på inför flytten. Här kan du läsa mer om Trello.

 

 

2. Håll koll på din ekonomi med… Tink

I svenska privatekonomiappen Tink får du hjälp att hålla koll på dina pengar. Du kopplar dina bankkonton till appen som sedan automatiskt kategoriserar och analyserar alla dina inkomster och utgifter, så att du enkelt kan se vad du spenderar dina pengar på  och få hjälp att skapa budgetar. Tink stödjer de 50 vanligaste bankerna och kreditkorten i Sverige. Här kan du läsa mer om Tink.

 

 

3. Spara smarta idéer på… Pinterest

Vi älskar att pinna snygga väskor, inspirerande citat och drömmiga inredningstrender men Pinterest är även den perfekta källan när du behöver bra recept, enkla DIY-projekt och andra smarta tips. Skapa till exempel tavlor med “enkla vardagsrecept”, “festrecept”, “snabba mellanmål” och “inredningshacks” och dela dem med din partner. Nu kan du dessutom skriva en recension på en pin som du har testat, ett bra sätt att dela information och att lära sig från andra. Här kan du läsa mer om Pinterest.

 

5. Res som ett proffs med… TripIt

Att resa blir så mycket roligare när du har ordning på allt. Appen TripIt tar allt du behöver för resan (dina boardningkort, hotellbokningar etcetera) och organiserar dem på ett ställe. Du kan ställa in påminnelser, samla info om restauranger du vill besöka, se till att din familj och kollegor har koll på var du är och mycket mer. Ett bra verktyg för dig som reser mycket och behöver någonstans att samla allt du måste ha koll på. Här kan du läsa mer om TripIt.

 

 

4. Organisera dina bilder med… Moments

Moments (som är framtagen av Facebook) är appen som både hjälper dig att organisera bilderna i ditt smartphone-bibliotek och att samla in bilder som andra tagit då du var med. Antingen så skapar du själv ett ögonblick (moment) och samlar alla bilder i den mappen, till exempel från helgens maskeradfest. Din smartphone kommer även att föreslå olika tillfällen då den känner av att du tagit ett visst antal bilder och hjälpa dig samla ihop dem. Du kan lägga till vänner som får tillgång till dina bilder från ett visst ögonblick och du kan även be dem dela sina bilder från det tillfället. Ett överskådligt och smart sätt att hålla koll på bilderna i kamerarullen. Som ett fotoalbum i telefonen! Här kan du läsa mer om Moments.

 

Foto: Unsplash

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!