Karriär

Så planerar du din vecka dag för dag för att bli så produktiv och lycklig som möjligt

Har du känt att du på söndagen inte riktigt har koll på vad du ska göra veckan som kommer? Jobba, sen kanske träffa kompisar och träna, och så vidare. Dags att sätta upp en ny veckoplan som kommer få dig att bli lyckligare och mer framgångsrik på jobbet.

Foto: Unsplash/REX

Måndag – ta tid för dina nära och kära
Finns det någonting som ger en energi efter en lång dag på jobbet så är det att prata med sina kära. Ring din mamma, din bästa vän eller ta kontakt med en gammal vän. Gör planer med någon du tycker om för veckan och håll dem.

Tisdag – sprid glädje
Tisdagen kan ofta kännas som den tuffaste dagen på veckan. Det är långt till helgen och är verkligen vardagarnas vardag. Därför kan du under den här veckodagen ta tillfället i akt och sprida lite glädje. Det kan handla om att hämta kaffe din till kollega, bjuda på fika, ge pengar till en tiggare eller ja, vad som helst. Lite som stort, det spelar ingen roll.

Onsdag – ta hand om dig själv

När är det är onsdag är det dags att ta tid för dig själv. Det är lätt hänt att en tappar bort sig själv i jobbhögen. Sätt dig ner en stund och bara umgås med dig. Meditera, yoga eller läs en bok. Det behöver inte vara hela kvällen, det räcker med tio minuter. Bara du tar dig tid.

Torsdag – svettas

På torsdagen är det dags att svettas ut veckans bekymmer. Peppa inför helgen med ett svettigt och kämpigt träningspass. Belöningen blir ett gäng härliga endorfiner och du kommer känna dig lyckligare. Gör torsdagen till din träningsdag, har du svårt att få in träningen är det ett bra tips att ha en bestämd dag.

Fredag – gör det som gör dig lycklig

Se till att göra någonting som gör dig lycklig när du kommer hem från jobbet. Gör någonting som du älskar att göra. Gå ut och ät med dina vänner, gå på bio själv, läs en bra bok eller laga en god middag. Det viktiga är att du gör någonting som får dig att må bra och inte göra något bara för att du är trött (Netflix).

Lördag – planera din lycka

Fundera över vad som gör dig lycklig i livet. Vilka människor du har i ditt liv, vad har du för roligt att se framemot. Har du inget kul att se framemot? Planera då in något! En resa, ett nytt jobb eller fest.

Söndag – planera din vecka

Ta tid och planera för hur din vecka ska bli. Vilka möten kommer du ha, vad vill du uppnå. Fundera på hur du kan göra nästa vecka till en riktigt bra jobbvecka. Högst upp på din veckoplan skriver du något du ska göra som får du att må bra, någonting som gör dig påmind om att tänka glada tankar.

Foto: Unsplash/REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!