Karriär

Så blir du en riktig boss lady – 8 tips att börja med redan idag

Självledarskap är hetare än någonsin och ingen är bättre chef över dig själv och ditt liv – än du! Nu är det dags att kavla upp ärmarna och börja bana vägen för en fantastisk framtid. Här listar vi åtta tips som hjälper dig att bli boss lady över ditt eget liv.   

Foto: Unsplash/Pexels

1. Allt börjar med relationen till dig själv   

Fråga dig själv om du någonsin skulle prata till en nära vän så som du pratar med dig själv. Är svaret nej så måste du börja tilltala dig själv på ett trevligare (och peppigare) sätt än vad du gör idag. Underskatta inte en daglig dos självkärlek – och börja prioritera en god relation med dig själv med start idag.

2. Ta tillbaka kontrollen

Har du fastnat i ett ekorrhjul du inte riktigt trivs med? Välj om och välj nytt! Det är aldrig för sent att förändra din livssituation vare sig det handlar om att byta jobb, starta eget – eller dra iväg på en jorden runt-resa utan returbiljett. Du behöver bara ta tillbaka platsen i förarsätet och därmed kontrollen över ditt liv. Välj sedan riktning, tuta och kör!

3. Välkomna misstag

Misstag får oss att växa om vi bara tar till oss lärdomarna som kommer med dem. Ingenting får dig nämligen att utvecklas så snabbt som när du tillåter dig själv att kasta dig ut (och ibland stupa med huvudet först). Men vet du vad? Det är inte svårare än att du reser dig upp, borstar av dig smutsen och sedan försöker på nytt. När du slutar att vara rädd för att göra misstag öppnas oändligt många möjligheter du inte vill gå miste om.

4. Glöm perfektion

Det spelar ingen roll om det är en ”perfekt” kropp, prestation, partner eller hem du vill åt – så är det en destruktiv jakt som inte kommer att göra dig gott. Att jaga perfektion är en omöjlig kamp att vinna, då ditt fokus bara kommer att förflyttas från ett område till ett annat. Lägg ner tanken på perfektion och börja lev livet så som det är istället – utan en massa filter.

5. Ta hjälp – och lyft andra

Låt oss redo ut en sak, ensam är inte stark. Var inte rädd för att be om hjälp från din omgivning när du behöver en extra hand och push framåt. Ett sunt och genuint nätverk består av människor som stöttar och lyfter varandra – inte tvärtom.

6. Välj glädje

När du förstår att glädje är ett val så kan du börja välja det i större utsträckning. Att välja glädje handlar om allt ifrån hur du väljer att se och tolka allt som hinder i ditt liv – till att aktivt skapa tid och utrymme för roliga saker i din vardag.

7. VÅGA

Att våga betyder olika saker för oss alla men denna punkt handlar helt enkelt om att sträva efter att ta dig utanför din komfortzon.  Var inte rädd för att testa nya saker, tänja på gränserna och vika in på spännande vägar när de dyker upp. Att våga handlar ibland om att ta beslut som till en början inte känns bekväma– men som med tiden kommer att göra dig till en lyckligare människa.

8. Ta ingen skit

Du är så klar med att inte säga ifrån när någon behandlar dig dåligt. Att säga ja fast du menar nej. Att ständigt försöka vara alla andra till lags och på så sätt förminska dig själv och dina egna behov. Det är slut med det nu. Så räta på ryggen och ta kraft ända ner från tårna om det så behövs. Att stå upp för sig själv kräver träning och ju fler gånger du vågar göra det – ju naturligare kommer det att bli för dig.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!