Karriär

Så förbereder du dig inför högskoleprovet

Johan Ström är HP-experten som pluggade upp sitt resultat från 1,00 till 2,00 på högskoleprovet. Nedan kan du ta del av hans bästa tips om hur man förbereder sig.

Johan menar att det är viktigt att man själv tänker till kring varför det är viktigt att få ett bra resultat. Ett tydligt mål kan göra det betydligt lättare att ta sig tid att plugga och det är också viktigt att plugga på alla delar, göra gamla prov under tidspress och öva med förklaringar till uppgifterna. Den vanligaste fallgropen, menar han, är att man pluggar för lite.

Enligt Johan Ström fungerar professionell hjälp inför högskoleprovet som en hävstång när man snabbt vill vässa sina skills och få hjälp med metoder och studiematerial. ”Vi är som en PT för ditt högskoleprov. Vi har flera års erfarenhet av att analysera gamla högskoleprov, och vet vilka fällor man kan stöta på. I vår webbkurs och intensivkurs finns allt material man behöver för att få ett försprång och nå ett toppresultat”, säger han.

5 bästa tipsen för att lyckas på högskoleprovet

– Ha en konkret målbild i huvudet för att behålla motivationen under hela förberedelsetiden. När du pluggar så kan du tänka på hur värdefullt ett bra resultat kan vara för ditt framtida liv och karriär!

– Öva på gamla högskoleprov, men se till att du har tillgång till förklaringar till de uppgifter du misslyckas med. Annars lär du dig inte ny kunskap!

– Simulera högskoleprovet genom att skriva ut ett gammalt prov och lösa alla delar under tidspress. På så sätt blir nervositeten och pressen inte lika stor när provdagen väl kommer.

– Markera och hoppa över uppgifter som tar för lång tid, om du har tid över i slutet kan du komma tillbaka till dem.

– Glöm inte uppladdningen. Dagarna innan provet gäller det att ladda och se till att vara utvilad. Det är en väldigt lång dag så se till att ha med dig något att äta och dricka för att inte tappa fokus.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!