Karriär

Så planerar du ditt drömår – 4 steg som kickstartar 2022

Med knappt två månader kvar av 2021 börjar det bli dags att fundera kring det kommande året. Känner du dig förberedd och vet du vad du vill att året ska bjuda på? Har du inte koll på allt detta så få inte panik nu. För vi hjälper dig!

Foto: Getty Images/Unsplash

Här ger vi dig fyra steg du kan följa för att få en så bra start som möjligt på det nya året. Tips som hjälper dig att nå dina mål och få en bra och lätthanterlig plan att följa.

1. Sätt upp ett mål

Det är lätt hänt att du sätter upp hur många mål som helst som du vill uppfylla. Men det blir i slutänden rätt övermäktigt och känns mer kvävande än motiverande. Ta istället tid och fundera på vad du verkligen vill göra under året, vilket mål vill du uppfylla. Det är det målet du ska ha. Har du uppfyllt det eller märker att det går bra, då kan du fylla på med andra mål. Fundera också över hur lång tid det kommer ta för dig att uppfylla det, kommer det ta hela året eller räcker det med ett par månader?

2. Planera för framtiden

Du kanske vill lägga all din vakna tid på att nå ditt mål för året. Som du vet så kommer det dyka upp en rad andra saker som du måste fokusera på. Det är födelsedagar, fester, bröllop, middagar, möten och allt annat som livet har att erbjuda. Har du ett fullbokat schema och en massa saker du  vill göra så är det bra att du planerar in dessa saker redan nu. Då får du en tydlig bild över vad framtiden har att erbjuda och du kommer inte dubbelboka dig eller missa någonting. För du planerade redan för det här i början av året. Du kommer aldrig ha känt att du har sån här bra koll på livet som du känner nu.

3. Gör en tydlig plan för dina dagar

Stress beror ofta på att du känner dig osäker på vad du ska göra och att det helt plötsligt är jättemycket saker du borde göra. En förebyggande sak du kan göra är att göra en tydlig planering över dina dagar. Vad har du för mål med dagen, vad måste du göra och vad vill du göra? Då ser du tydligt hur din priolista är och vad som kan skjutas åt sidan när det dyker upp nya saker på din agenda.

4. Köp en dagbok

En dagbok, kalender eller vad som nu passar dig. Här kan du tydligt skriva upp dina mål och vad du vill åstadkomma. Du får också en bra översikt på hur du har varit under året och hur du har mått. Det är också när du sätter ord på dina mål och planer som det kan dyka upp nya saker.

Källa: Career girl daily

Foto: Getty Images/Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!