Karriär

Så snabbutbildar du dig till jobb

Är du på jakt efter en kortare väg till ett kvalificerat jobb? Under hösten finns det flera lediga utbildningsplatser som kan öka dina framtida jobbchanser! Nedan berättar vi hur du kan gå tillväga.

Foto: Unsplash

Det finns flera vägar att gå om du vill öka dina jobbchanser via studier. På högskolor och universitet kan det fortfarande finnas vissa möjligheter att få restplatser till utbildningar, även om anmälan egentligen görs på våren. Vid de utbildningar som fortfarande går att söka står det ”Öppen för sen anmälan.”

Arbetsmarknadsutbildning och yrkeshögskolor

En arbetsmarknadsutbildning kan leda till olika yrken med goda framtidsutsikter, det är en kort yrkesinriktad utbildning till yrken där det är brist på utbildad personal. På en yrkeshögskola hittar du utbildningar med inriktning på specifika yrken, även där är utbildningarna utformade efter arbetsmarknadens behov.

Kommunernas vuxenutbildning och folkhögskola

På en folkhögskola kan du skaffa gymnasiebehörighet genom att läsa in kurser på grundskole- eller gymnasienivå. Du kan också hitta utbildningar som är inriktade på olika intresseområden. Via kommunernas vuxenutbildning finns också möjlighet att få en gymnasieexamen, men här finns utöver ämneskurser också olika yrkes- och lärlingsutbildningar samt särskoleutbildningar.

Källa: Arbetsförmedlingen, Yrkeshögskolan, Antagning.se, Folkhögskolan

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!