Karriär

Slut på ledigheten? Så kickar du igång jobbet på bästa sätt

Har du haft en magisk semester där du har sovit ut, gjort roliga saker och bara kopplat av? Tyvärr så har ju alltid semestern ett slut och att komma tillbaka till jobbet kan kännas svårt och jobbigt. Här är 6 tips på hur du kommer tillbaka från semestern på absolut bästa sätt.

Foto: Unsplash

1. “Kom tillbaka” en dag tidigare

Eh, va? Varför inte njuta av semestern ända in i kaklet? Det kan kännas frestande, men för att övergången ska bli så bra som möjligt kan det vara en bra idé att kicka igång jobbet en dag tidigare. Det betyder inte att du ska börja beta av en massa uppgifter. Utan mer att du ska börja mentalt ställa om dig, gå upp tidigt och börja förbereda dig för jobbet. Är du ute och reser kan det vara en bra idé att inte komma tillbaka hem på söndagen utan på lördagen istället.

2. Ta inte tag i allting på en gång

När du kommer tillbaka finns det säkert massor med saker som du borde ta tag i. Risken är att du kör på för hårt och tar tag i hela den stora jobbhögen. Ägna den första timmen åt att gå igenom mejlen och sen kan du börja prioritera det som behövs göras. Någonting kan säkert vänta en stund, för du vill väl inte komma tillbaka från semestern och köra slut på all din energi direkt?

3. Organisera dig

Är det någonting som alltid är svårt första dagen på jobbet är att strukturera sig. Efter en hel semester utan rutiner och organisation så kan det vara svårt att få struktur igen. Börja med att skriva en “att-göra-lista”, då får du snabbt koll på ditt arbete.

4. Planera in rast

Se till att du planerar in stunder för återhämtning under de första dagarna. För det är viktigt att du inte jobbar på i all för högt tempo de första dagarna, då  det kan bli överväldigande för dig. Så se till att du har luckor i ditt schema för att ta rast.

5. Tillåt dig själv att känna alla dina känslor

Det är inte konstigt att du kan tycka det känns tråkigt att komma tillbaka till jobbet när du har haft semester, speciellt inte om det är sommar och fint väder ute. Tillåt dig själv att känna så. Bara för att du känner som du gör betyder inte att du inte gillar ditt jobb. Se också till att planera in sommaraktiviteter efter jobbet, då känns det förmodligen lite härligare att jobba.

6. Gör någonting kul med dina kollegor

Har du varit ifrån dem i flera veckor kan det vara kul att ta en AW och stämma av med alla igen. Höra vad alla har gjort på semestern och planera allt kul ni ska göra i höst.

Källa: Bustle

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!