Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Strategin som gör dig till ett proffs på att skriva listor och faktiskt genomföra dem

Våren brukar för många vara en tid för nystart men det kan också innebära mycket mer att göra, både på jobbet och på fritiden. Ett bra sätt att få koll på det du ska göra kan vara att skriva listor, men ibland är det svårt att följa dem och se till att faktiskt få saker gjorda. Här listar vi de punkter som kan hjälpa dig att få koll på hur du skriver en lista som blir lättare att följa.  

Foto: Unsplash

A och O för att skriva en bra lista är att ha koll på sina prioriteringar, men vi får inte heller glömma bort att se till att listorna är genomförbara. För hur lätt är det inte att skriva listor som till slut gör att allt istället känns övermäktigt? En strategi du kan använda dig av är 1-3-5-metoden som går ut på att varje dag göra en lista med nio punkter. Punkterna prioriteras sedan genom att välja ut en punkt som ska få störst fokus under dagen. Nästa steg är att välja ut tre medel-viktiga punkter att fokusera på och sen fem mindre viktiga uppgifter som ska göras allra sist. Här är stegen du kan följa för att göra din egen 1-3-5-lista:

1. Viktigt

Det är viktigt att ha dagens stora mål tydligt för dig och ett tips är att skriva ned det för att vara säker på att det är tillräckligt tydligt. När du har formulerat målet kan det vara bra att lämna plats för kunna skriva ned de delmål som krävs för att uppnå målet.

2. Medel-viktigt

Nästa steg är att skriva ned de tre medel-viktiga uppgifter som du ska fokusera på härnäst. Om du inte skulle hinna med alla de här punkterna på en och samma dag kan du lämna dem till kommande dagar. Om du har svårt att hitta sysslor som känns medel-viktiga, gå då bara vidare till nästa steg.

3. Mindre viktigt

Dessa punkter brukar vara ganska enkla att prioritera, då det är små sysslor som du vanligtvis betar av i slutet av dagen. Var dock noga med att få punkterna gjorda innan du går in på nästa lista för att försäkra dig om att du inte bara samlar dem på hög.

Källa: Career Girl Daily

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!