Karriär

Studie visar: Så kan du bli framgångsrik av att göra någonting meningsfullt

Även om du älskar ditt jobb så är det inte alltid möjligt känna sig passionerad hela tiden. Däremot har en studie kommit fram till att du kan känna passion oftare, om du kombinerar den med att göra något meningsfullt.  

Foto: Unsplash

Att känna passion för sitt jobb är viktigt för många, att få känna att det vi gör driver oss framåt och gör oss glada. Med vad är egentligen tricket för att hålla fast vid den känslan oftare? Morten t. Hansen, professor på University of California, har i sin fem år långa studie studie undersökt 5000 anställda och chefer för att ta reda på vad det är som gör att de fortsätter känna passion för sitt arbete.

Han kom fram till att det är viktigt att människor förutom att känna passion också känner att deras arbete har ett syfte. Det gör nämligen att de kan göra ett ännu bättre arbete!

“Vissa personer strävar inte bara efter att känna passion i sin karriär, utan de lyckas också kombinera passionen med ett tydligt syfte i arbetet – de bidrar, hjälper andra, gör skillnad. Medan passionen är ‘att göra vad du älskar’ är syftet ‘att bidra’. Som min forskning visar – personer som parar ihop sin passion med ett syfte på detta sätt, presterar mycket bättre än de som inte gör det”, förklarar Hansen.

Hansen menar att mycket tyder på dessa personer presterar bättre på grund av hur mycket de anstränger sig i sitt arbete.

“Att ha ett tydligt syfte i arbetet visar tydligt hur mycket ansträngning människor lägger på sitt jobb varje timme på jobbet, snarare än de totala antalet timmar de jobbar”.

Du har har alltså bättre chans att prestera bra på jobbet, och vara framgångsrik, om du känner passion för det du gör och känner att det du gör är meningsfullt.

“Du aktiverar positiva känslor så som glädje, upprymdhet, inspiration och hopp. Allt sådant som ger dig mer energi och det gör att du kan göra allting bättre på jobbet.”

I studien kom Hansen också fram till att detta inte bara är begränsat till vissa branscher. Känner du att du saknar denna kombination, behöver alltså inte lösningen vara att byta jobb utan istället försöka hitta mening med det du gör.

“Att kombinera din passion med ett syfte gör ditt jobb mer intressant, och du kommer troligtvis prestera väldigt mycket bättre.”

Källa: MyDomaine

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!