Karriär

Sugen på att klättra i karriären? 4 knep som får dig att bli befordrad

Att klättra i karriären handlar inte bara om att jobba stenhårt både dag som natt. Ibland krävs det lite mer och sånt som inte handlar om att jobba över flest timmar. Vi listar fyra knep som kan hjälpa dig att få den där efterlängtade befordran.

framgangsrik-befordran-puff
Foto: REX

1. Bygg upp starka och bra relationer
Ju fler personer du har på jobbet som stöttar dig och vill se dig lyckas, desto större chans är det att du får uppskattning för ditt arbete. Vilket sen kan göra att du blir befordrad, eftersom du har fler personer som kan rekommendera dig.  Du behöver inte bli vän med alla på kontoret, utan välj några som du vet kan slåss för dig och som du kan slåss för.

2. Jobba för tjänsten
Se till att sätta upp en målbild som du hela tiden jobbar för. Vill du bli chef över avdelningen, visa att du är en ledare. Eller vill du få mer ansvar, visa att du kan ta det. Vill du nå högre kan du ta dig till hur personerna på den nivån är. Börja klä dig som dem och bete dig som dem. Det kan handla om att spegla deras kroppsspråk eller deras sätt att prata. Detta kan få dig att nå ditt mål, eftersom det kommer bli naturligt att du är på samma nivå.

3. Skaffa dig en mentor
Hitta någon som kan lyfta dig och hjälpa dig att nå dina mål. En mentor kan peka ut dina brister ch det du behöver jobba på, ge dig råd, heja på dig och vägleda dig i din karriär. När du är ute efter en befordran kan en mentor vara den avgörande spelaren, det är den som kan ge dig den där sista knuffen.

4. Umgås
Du kommer kanske inte att tro det, men när det kommer till en befordran så kan du nästan charma dig till den. Lägg in stöten på personalfesten eller AW:n. Om du alltid smiter från alla tillställningar och aldrig umgås med din kollegor kommer du missa allt som händer på kontoret. Vilka som funderar på att gå vidare, vilka tjänster som är på gång och vilka de är intresserade av.

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!