Karriär

Superentreprenören Carl Rivera: ”Det behöver inte vara så mycket mer fyrverkerier!”

För över tretton år sedan startade Carl Rivera upp sitt allra första bolag och sedan dess har det gått i raketfart. Till Metro Mode berättar han om det senaste samarbetet, livet tillsammans med Babba i New York och framför allt – hur han som 19-åring vågade satsa helhjärtat på entreprenörskapet.

Foto: Jona Dahl & Cimon Lundberg

Han är grundare för e-handelsplattformen Tictail och är senast aktuell med samarbetet Tictail x Hobo. För Carl Rivera har entreprenörsandan alltid funnits där och passionen och glöden att utvecklas har varit en naturlig del. Redan efter gymnasiet bestämde han sig för att starta upp sitt första bolag.

– Jag brukar skämta om det här, men jag hade kontor innan jag hade lägenhet och min första lägenhet låg precis bredvid kontoret, berättar han och skrattar.

Kärleksbubblan i New York

Tictail grundades för att erbjuda en e-handelslösning för att underlätta för entreprenörer att starta en egen webbshop och målet på lång sikt har varit att göra det enklare för småföretagare och entreprenörer att bygga globala varumärken. I dag har Tictail blivit en marknadsplats med säljare från 140 länder och den växande marknaden i USA har lett till ett kontor och en Tictail-butik i New York. Staden fångade snabbt Carls hjärta – likaså gjorde Babba när de för över sju år sedan sågs på en privat fest i Stockholm med Great Gatsby-tema.

– Där var hon i en silverperuk och dansade loss på golvet. Jag tänkte bara wow, hon ser galen, fantastisk, rolig och knäpp ut, henne måste jag lära känna!

Babba Rivera tog taxiutmanaren Uber till Sverige vid 22 års ålder och är i dag, precis som Carl, en superentreprenör. Förra året gifte paret sig och om en månad flyttar de in i den nyinköpta lägenheten i Brooklyn Heights som bjuder på en utsikt över Frihetsgudinnan. För Carl är det viktigt att de båda är överens om att de lägger ner mycket tid på jobbet, men trots många resor och sena kvällar spirar kärleken. Hemligheten? De planerar alltid in något som de kan se framemot.

– Hon är ju min största supporter och coach i hela världen! Mycket av stressen som kommer av ett sånt här arbete hade varit jobbigare om jag inte hade henne att luta mig på, berättar han.

Tankar blev till verklighet

När Carl träffade Mattias Stengl, Generel Manager på Hobo Hotel, blev idén runt kaffebordet möjlig och i dag finns en Tictail-butik i Hobo Hotel som kommer ha ett roterande utbud av 20-30 utvalda designers från Tictail åt gången. Carl menar att shopping ska vara en aktivitet och ett sätt att mötas i en miljö där man kan träffa människor.

– Det är sådana här tillfällen när man stannar upp och uppskattar vad bolaget har blivit. Det är bara sådan jävla pepp, det är skitkul!

Ambitiös, nyfiken och en person med höga förväntningar – så beskriver Carl Rivera sig själv och utifrån intervjutimmen kan jag bara instämma.

– Jag är frisk, har en grym familj, en fantastisk fru och bra vänner. Om min hund kunde få leva för alltid så är jag jävligt nöjd och glad. Det behöver inte vara så mycket mer fyrverkerier!

I Hobo Hotel hittar du Tictail-butiken med ett roterande utbud av utvalda designers. Foto: Jona Dahl 

Carl Rivera

Uppvuxen: Stockholm
Ålder: 32 år
Familj: Gift med Babba Rivera (känd för att ha lanserat Uber i Sverige). Tillsammans har de hunden Blue.
Bor: East Village i New York, men flyttar snart till Brooklyn Heights.
Aktuell med: Tictail x Hobo, en nyöppnad butik i Hobo Hotel.

Utbildning: Gymnasieutbildning.

Bästa karriärtips:
– Bara gör det! Det finns ingen bättre tajming än just nu!
– Om startar bolag för första gången, gör det tillsammans med någon. Det blir både roligare och lättare!
– Gör det inte för pengarna utan för något du bryr dig om, då kommer det vara det roligaste du gjort!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!