Karriär

Tack till dig polis, brandman, sjukvårdspersonal och medmänniska som gjorde skillnad i Stockholm

Det som inte fick hända, hände i hjärtat av Stockholm igår eftermiddag då fyra personer tragiskt miste sitt liv, och flera lämnades skadade under den misstänkta terrorattacken på Drottninggatan. Mitt i all fruktansvärd kaos, bland skräck och misär visade Stockholm som stad, polisen, brandmännen, sjukvårdspersonalen och alla andra yrkesmän och medmänniskor sig från sin bästa sida. Det, vill vi tacka dem för idag! 

Tack till dig medmänniska på plats

Du som var på plats under attentatet och grep in, hjälpte till där det behövdes och gjorde vad du kunde under förutsättningarna som rådde. Du är en hjälte och vi vill tacka dig för din oerhörda insats.

Tack till dig polis

Du som kastade dig ut i tjänst för att hålla oss trygga och tillsammans med dina kollegor till slut kunde anhålla en person misstänkt för brottet.

Här nedan är mänsklig värme fångad på bild av Svenska Dagbladet kort efter misstänkta terrordådet. Bilden på en tungt beväpnad polis som tar sig tid att hjälpa en äldre dam över övergångsstället har i skrivande stund fått tusentals delningar världen över.


Fridhemsplan klockan 16.53. Foto: Frida Sundkvist

Tack till dig brandman

Du som snabbt var på plats för att släcka elden, rädda liv och lindra skador. Din och dina kollegors insats förtjänar all respekt!

Tack till dig sjukvårdspersonal

Du ambulansförare, läkare och sjuksköterska som räddade liv, lindrade skador och fanns där som stöd till drabbade och behövande.

Tack även till dig privatperson som lämnade blod och till all ledig sjukvårdspersonal som valde att komma in extra för att hjälpa till på plats under gårdagen.

Tack till dig som öppnade ditt hem

“Mitt hem står öppet på Södermalm om du vill komma in?”, “Någon som behöver skjuts?”, “Finns pizza på Regeringsgatan för dig som är i närheten”.

Under hashtaggen #OpenStockholm började tusentals stockholmare över hela stan att posta inlägg med att de öppnade upp sina hem för sina medmänniskor som inte kunde ta sig hem.

Människor öppnade även upp sina bilar genom att erbjuda skjuts och på flera ställen runt om i stan bjöds det på mat och sovplats för natten.

Tack till alla länder som visade stöd 

Våra grannländer har visat stort stöd i och med attentatet och delat med sig av hälsningar på sociala medier.

Även Tyskland, Frankrike och USA har skrivit brev med erbjudande om hjälp. 

La Tour Eiffels Twitter fick vi hälsningen: “Jag släcker mina ljus i kväll för att hedra offren och dess anhöriga under den fruktansvärda attacken i Stockholm.”

Tack till dig som fortsätter att kämpa

Till dig, som likt oss väljer att fortsätta kämpa idag med vetskapen om att tillsammans är vi starka.

I dag står den svenska flaggan på halv stång för att hedra offren, alla drabbade och anhöriga. Våra tankar går oavkortat till dem.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!