Karriär

Två enkla steg – så hittar du en ny passion i livet!

När vi var små hade vi massor av olika aktiviteter och hobbies för oss. Sen började vi plugg, jobba och helt plötsligt hade vi inte en enda hobby, eller kanske en. Så tråkigt och det är dags för att hitta en ny passion i livet. Här guidar vi dig till hur du hittar den.

Foto: Pexels/Unsplash

För att ta reda på vad som ska bli din nya passion behöver du ställa några frågor till dig själv.

Vad gillade jag att göra när jag var liten?

När du var liten älskade du förmodligen en massa grejer. Skriv upp allt du kommer på. Kanske är det någonting du fortfarande gillar?

Vad får dig att glömma kolla telefonen?

Finns det någonting som får dig att inte titta på din telefon (sova räknas inte). Kanske är det när du tränar, målar eller bakar?

Vad får dig att må bra?

Finns det någonting i din vardag som får dig att må bra? Det kan vara en bra bok, träffa dina vänner eller baka en tårta.

Vad känns som aktiv meditation?

Alltså, vad får dig att bli avslappnad fast du är aktiv? När känner du att du glömmer tid och rum och rensar dina tankar? Kanske är det samma som får dig att må bra.

Vad skulle du göra om pengar inte spelade någon roll?

Pengar sätter ju oftast käppar i hjulet, men om det problemet inte fanns. Vad drömmer du om då? Släpp lös alla hämningar och tänk helt fritt. Kanske vill du bo i New York, öppna en restaurang eller bli författare?

När du har svarat på dessa frågor har du fått ett hum om vad det är du tycker om att göra. Fundera ut om det finns något tema bland det du har skrivit. Handlar det mesta om träning, matlagning eller om att skapa?

Nu är det bara det svåra kvar, att försöka få in dessa grejer i din vardag. Sätt upp små mål för varje tema och börja planera in så du får tid för varje tema. Boka in en resa kanske eller anmäl dig till en skrivarkurs. Spendera regelbundet tid med varje sak på din lista och du kommer märka att din nya passion kommer att komma naturligt till dig. Du kommer att märka vad du älskar att göra, det enda som krävs är lite tid.

Källa: The Everygirl

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!