Karriär

Boosta dig själv – här är 6 mål du borde sätta upp för dig sig själv!

Sommaren är en perfekt tid för att fundera över vart du är påväg i livet och för att sätta upp nya mål för sig själv. Nedan har vi listat 6 punkter för dig att inspireras av direkt!

Foto: Pexels

Under sommaren har vi ofta mer tid för oss själva – och då även för att reflektera över vart vi är påväg i livet. Passa på att boosta dig själv rejält och sätt upp nya mål för dig själv. Din inre framgång kommer garanterat spegla av sig och gynna andra människor också.

Här hittar du mål att inspireras av och sätta upp för dig själv direkt:

1. Bli mer disciplinerad

Om det är något du gärna vill åstadkomma kan det vara bra att ta till några knep. Att skriva ned dina mål med papper och penna kan göra att du får en bättre överblick över hur du ska nå dem. Det kan också vara bra att sätta en deadline för när du vill ha uppnått målet. Stanna upp då och då och kolla hur du ligger till så att du påminns om vad det är du jobbar mot!

2. Vänd dina svagheter till styrkor

Vi alla har våra svagheter, och de blir inte bättre för att vi fokuserar på dem hela tiden. Försök att tänka positivt och tänk på vad du har lärt dig av dem. Du kan säkert dessutom ta hjälp av dina svagheter på något sätt. Tänk utanför boxen!

3. Ha ett sparmål

Försök att spara till något stort det här året. Vill du kanske köpa ditt eget boende? En cykel? Åka på en yoga-resa eller kanske investera i en längre utbildning utomlands? Möjligheterna är många och det är bara din fantasi som sätter gränser. Kom ihåg det!

4. Följ dina drömmar

Kanske kan punkt nummer tre hjälpa dig på traven här. Vad är det du egentligen vill? Vad är det du gör nu och hur känns det i magen? Fundera ett tag och gör precis det du känner för. “Lyssna till ditt hjärta, du vet vad du känner…” – ja, precis så!

5. Läs mer

Att läsa innebär inte bara att du får underhållning, ett större ordförråd och lära dig en massa nytt. Läsning innebär också att du får en stund för avkoppling, vilket vi alla behöver mycket mer av under 2019. Pausa, lägg undan mobilen, gör iordning lite fika i din smak och LÄS!

6. Lita på och var stolt över dig själv

Oavsett vilka mål du sätter för dig själv så kommer du garanterat att klara av dem – så länge du litar på dig själv. Om du adderar lite stolhet får du även en självförtroende-boost som du kommer långt på. You can do this!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!