Mamma

Det här är den enda kryddan du borde undvika som gravid

Är du eller någon du känner gravid och har specifika kravings eller äter specifik kost för att få i sig rätt näring? Här är kryddan som du ska undvika att äta i för stor dos under din graviditet.

Foto: Unsplash

Det finns vissa självklara saker som gravida inte ska äta som är allmänt känt. Som rött kött, skaldjur, fisk från Östersjön, tobak och alkohol. Men det finns även vissa andra som man kanske inte riktigt har koll på.

För att öka immuniteten ska vi förse oss med antioxidanter, där den gyllengula kryddan gurkmeja är ett måste, speciellt i det indiska köket. Den här kryddan har många hälsofördelar som är vetenskapligt bevisat. Den förbättrar ledvärk, trötthet, matsmältningsförmågan, kan motverka för högt kolesterol, huvudvärk, cancer, förkylning, depression, diabetes, alzheimers och mer. Nu finns gurkmeja även som ett vardagligt kosttillskott.

Gurkmeja för gravida kvinnor

Även om den har mängder av hälsofördelar så ska det inte ätas av gravida kvinnor. Det har visa sig att ämnet, curcumin, de aktiva ingrediensen i gurkmeja som utgör ungefär 3 procent av dess viktprocent, kan orsaka problem hos gravida kvinnor om det konsumeras i stora doser.

Enligt experter är gurkmeja ingen fara att äta som en del av det kulinariska köket inom matlagning, men det är inte bra att inta en större dos, som att äta det som kosttillskott varje dag.

Det aktiva ämnet cucumin kan efterliknas med hormonet östrogen, något som kan främja menstruationskramper och stimulera till livmoderammandragningar, något som kan öka risken för tidig födsel eller missfall.

Om du är gravid ska du alltså inte äta gurkmeja som kosttillskott, men du kan fortsätta att krydda din mat med den.

Läs också:

Så väljer du rätt spjälsäng för din bebis –  16 praktiska och fina val!

30 chica franska barnnamn vi mer än gärna döper våra små till.

30 unika och vackra barnnamn inspirerade av naturen.

Mysigt i mörkret! 23 fina lampor till barnrummet.

Källa: Times Of India

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!