Artikeln innehåller annonslänkar
Mamma

Så väljer du rätt spjälsäng till din bebis – 16 praktiska och fina val

Som förstagångsförälder är det mycket som ska falla på plats. Man vill att ens bebis ska ha det så mysigt och tryggt som möjligt, men hur vet man egentligen vilken säng man bör välja?

 Foto: Sebra

Det är många förberedelser som ska göras när man väntar sitt första barn, bland annat ska man ta det stora beslutet om vilken säng ens nykomna familjemedlem ska ha. Samtidigt som det viktigaste av allt är att bebisen ska trivas så måste sängen även vara praktisk för dig som mamma. När du väljer spjälsäng är det några saker som är bra att ha i åtanke. En botten som har flera höjdlägen gör att du kan använda sängen under en längre tid, högt till den nyfödda bebisen och lågt när barnet blir äldre. Många anser det praktiskt att välja en Bedside Crib eller en spjälsäng som har en nedfällbar sida, eftersom detta gör det möjligt att ställa sängen nära sin egen säng. Väljer du en Bedside Crib kan du i vissa fall till och med låsa fast bebisens säng i din egen. Genom att kunna ha din bebis nära underlättar du bland annat för nattliga amningsstunder.

Det kan även vara till en fördel att välja en spjälsäng med standardmåtten 60 x 120 eftersom att madrasser och bäddtextiler oftast inte ingår. Vid andra bäddmått erbjuder sängtillverkaren den madrass som passar vilket kan leda till ett dyrare pris. Så om totalpriser spelar roll kan det vara bra att undersöka madrassmöjligheterna innan du bestämmer dig.

Vi har tagit fram 16 olika varianter av spjälsängar och Bedside Cribs i olika prisklasser som är praktiska, trygga och stilfulla för både dig och din bebis. Se nedan!

Läs också:

Det här är den enda kryddan du borde undvika som gravid.

30 chica franska barnnamn vi mer än gärna döper våra små till.

30 unika och vackra barnnamn inspirerade av naturen.

Mysigt i mörkret! 23 fina lampor till barnrummet.

Spjälsäng Lux Seal - Troll KÖP

Spjälsäng Lux Seal - Troll

Populär och praktisk spjälsäng, lackad i en trendig mörkgrå nyans från Troll. Färgen som används är vattenbaserad, miljövänlig och svensktillverkad. Sängen LUX har reglerbar långsida, så kallad dropside, vilket är praktiskt när du ska lägga eller ta upp barnet. Botten kan ställas in i tre lägen allt eftersom babyn växer och behoven ändras.

Pris: 3 195 kronor.

KÖP

Nästa bild
Spjälsäng - Sebra KÖP

Spjälsäng - Sebra

Sebra Utdragbar Baby- och Juniorsäng är en klassisk säng som pryder sin plats i barnrummet. Nu i en uppdaterad mer användarvänlig version. Sängen är utdragbar med avtagbara sidor och kan användas både som babysäng och som juniorsäng. Sängbotten är justerbar i två höjder. Madrass som passar både till baby- och juniorsängen finns att köpa till.

Pris: 7 495 kronor.

Finns även hos Jollyroom!

Finns även hos Baby V!

Finns i 3 olika färger!

KÖP

Nästa bild
Gulliver - Ikea KÖP

Gulliver - Ikea

Gulliver spjälsäng är en tidlös spjälsäng med praktiska funktioner. När bebisen blir större kan bottnen flyttas ner och långsidan tas bort. Denna säng har fått gott omdöme i flera tester och är av den billigare prisklassen.

Pris: 1 495 kronor.

KÖP

Nästa bild
Spjälsäng - Troll KÖP

Spjälsäng - Troll

Spjälsäng med ljusa grå ytor målade i miljövänlig, vattenbaserad färg mixad med spjälor i trä av björk som är behandlade med ofärgat vax.

Botten är ställbar i tre höjder. Kan också kompletteras med en juniorsida och förvandlas till en mindre juniorsäng där barnet själv kan kliva i och ur sin säng.

Pris: 2 999 kronor.

Finns även hos Jollyroom!

KÖP

Nästa bild
Spjälsäng - Stokke Sleepi KÖP

Spjälsäng - Stokke Sleepi

Denna spjälsäng från Stokke Sleepi har en unik ovan form och de låsningsbara hjulen  gör det enkelt att flytta sängen mellan rummen.
Den är även justerbar och går att använda upp tills barnet är 10 år med utökningsdelar. Sängen är tillverkad i miljövänlig bok odlad på förnybar mark.

Pris: 6 699 kronor.

Finns även hos Baby V!

KÖP

Nästa bild
Bedside Crib Large - Moweo KÖP

Bedside Crib Large - Moweo

Moweo Bedside Crib är en praktisk och mysig förstasäng för din bebis. Med sidosängen kan du sova tryggt och bekvämt jämte ditt barn utan att dela säng. Sängen har fem olika lägen så att du enkelt kan placera den i höjd med din egen säng.

Sängen är enkel att fälla upp och packa ner. Nedmonterad tar sängen liten plats för smart förvaring.

Pris: 1 499 kronor.

Finns även i rosa!

KÖP

Nästa bild
Bedside crib - Fillikid KÖP

Bedside crib - Fillikid

Bedside crib från Fillikid har en justerbar långsida. Ställ sängen  bredvid din egen säng eller fristående. Genom en fästrem kan du fästa fast sängen i din egen för extra trygghet. Sängen har även hjul som går att bromsa, vilket gör den lätt att flytta.

Pris: 1 395 kronor.

KÖP

Nästa bild
Royal - Troll KÖP

Royal - Troll

Spjälsängen Royal från det populära märket Troll har en höj- och sänkbar botten i tre lägen. Den söta spjälsängen har en silverfärgad krona målad vid huvudgaveln. 

(Finns även i vit)

Pris: 2 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vagga Bambu - Kids Concept KÖP

Vagga Bambu - Kids Concept

Vaggans mjuka gungning låter den barnet komma till ro. Ligg bekvämt kvar i sängen och vagga samtidigt babyn till sömns under natten med lätta rörelser. Gungmekanismen kan även låsas så att den står stilla ifall det önskas. Bambuns naturliga utseende gör att denna vagga harmoniserar väl i de flesta rumstyper och skapar en lugn känsla.

Pris: 2 555 kronor.

KÖP

Nästa bild
Spjälsäng - Done by Deer KÖP

Spjälsäng - Done by Deer

Denna stilfulla spjälsäng från Done by Deer har en sängbotten som kan regleras i två olika höjder. Spjälarna fram kan tas bort och ersättas med en säkerhetsskena (säljs separat) för att göras om till en säng som passar ett småbarn eller till en bekväm soffa.

Pris: 4 499 kronor.

KÖP

Nästa bild
Bedside Crib Two - Troll KÖP

Bedside Crib Two - Troll

Bedside Crib från Troll har en neutral design och kan både användas fristående eller så fäller du ner ena långsidan och placera den bredvid en vuxensäng för att ligga nära barnet på natten. Passar även bra som soffa när babytiden är över.

Pris: 2 199 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Comfort Spjälsäng - Babydan KÖP

Comfort Spjälsäng - Babydan

En modern spjälsäng i traditionell skandinavisk stil. Spjälsängens botten kan justeras på höjden och fästs enkelt vid förälderns säng med de medföljande förankringsbanden.

Pris: 1 599 kronor.

KÖP

Nästa bild
Gonatt - Ikea KÖP

Gonatt - Ikea

Gonatt spjälsäng från Ikea är en praktiskt säng där  sängbottnen kan monteras i två olika höjdlägen. En av spjälsidorna kan monteras bort tills när barnet blivit större.  Spjälsängen har även tre förvaringslådor.

Pris: 1995 kronor.

KÖP

Nästa bild
Ingarö Spjälsäng - Carena KÖP

Ingarö Spjälsäng - Carena

Klassisk spjälsäng som fungerar för din bebis från födsel upp till 6 månader. Justerbar i tre olika höjder.

Pris: 1 499 kronor.

KÖP

Nästa bild
Bedside crib - Babybay KÖP

Bedside crib - Babybay

Med denna Bedside crib ligger din bebis nära din egen säng. Babybay är steglöst inställbar och kan därför anpassas till alla föräldrasängar. Två hållare placeras i föräldrasängen så att det inte uppstår något mellanrum mellan Babybay och din egen säng.

Pris: 1 795 kronor.

KÖP

Nästa bild
2 i 1 Spjälsäng och Juniorsäng - Baby Cotton KÖP

2 i 1 Spjälsäng och Juniorsäng - Baby Cotton

Två sängar i en. Spjälsängen somdu lätt omvandlar till en juniorsäng. Denna praktiska baby/barnsäng kan användas från nyfödd till 6 år.

Höj och sänkbara spjälor för att lätt kunna lyfta i och ur barnet.

Yta att använda som skötbord med lådor och hyllor.

Pris: 5 880 kronor.

KÖP

Nästa bild
Spjälsäng - Troll KÖP

Spjälsäng - Troll

Den senaste av Trolls kollektioner. Scandy är en serie barnmöbler för dig som gillar modernt formspråk och skandinavisk design. Här kombineras vita, släta ytor med detaljer i naturfärgat trä. Återkommande är de snyggt skurna benen i björk. Sängens botten är ställbar i tre lägen som enkelt ändras i takt med att barnet växer och nya behov skapas.

Pris: 3 395 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!