Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Mamma

Så väljer du rätt spjälsäng till din bebis – 10 praktiska och fina val

Som förstagångsförälder är det mycket som ska falla på plats. Man vill att ens bebis ska ha det så mysigt och tryggt som möjligt, men hur vet man egentligen vilken säng man bör välja?

 Foto: Sebra

Det är många förberedelser som ska göras när man väntar sitt första barn, bland annat ska man ta det stora beslutet om vilken säng ens nykomna familjemedlem ska ha. Samtidigt som det viktigaste av allt är att bebisen ska trivas så måste sängen även vara praktisk för dig som mamma. När du väljer spjälsäng är det några saker som är bra att ha i åtanke. En botten som har flera höjdlägen gör att du kan använda sängen under en längre tid, högt till den nyfödda bebisen och lågt när barnet blir äldre. Många anser det praktiskt att välja en Bedside Crib eller en spjälsäng som har en nedfällbar sida, eftersom detta gör det möjligt att ställa sängen nära sin egen säng. Väljer du en Bedside Crib kan du i vissa fall till och med låsa fast bebisens säng i din egen. Genom att kunna ha din bebis nära underlättar du bland annat för nattliga amningsstunder.

Det kan även vara till en fördel att välja en spjälsäng med standardmåtten 60 x 120 eftersom att madrasser och bäddtextiler oftast inte ingår. Vid andra bäddmått erbjuder sängtillverkaren den madrass som passar vilket kan leda till ett dyrare pris. Så om totalpriser spelar roll kan det vara bra att undersöka madrassmöjligheterna innan du bestämmer dig.

Vi har tagit fram 10 olika varianter av spjälsängar och Bedside Cribs som är praktiska, trygga och stilfulla för både dig och din bebis. Se nedan!

 

 

Gulliver - Ikea KÖP

Gulliver - Ikea

Gulliver spjälsäng är en tidlös spjälsäng med praktiska funktioner. När bebisen blir större kan bottnen flyttas ner och långsidan tas bort. Denna säng har fått gott omdöme i flera tester och är av den billigare prisklassen.

Pris: 899 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Spjälsäng - Sebra KÖP

Spjälsäng - Sebra

Sebra har förvärvat rätten till den klassiska Juno-sängen. Sängen har två höjdlägen, och kan även växa på längden vilket gör att den håller i flera år framöver.

(Finns även i flera färger).

Pris: 7195 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Spjälsäng - Stokke Sleepi KÖP

Spjälsäng - Stokke Sleepi

Denna spjälsäng från Stokke Sleepi har en unik ovan form och de låsningsbara hjulen  gör det enkelt att flytta sängen mellan rummen.
Den är även justerbar och går att använda upp tills barnet är 10 år med utökningsdelar. Sängen är tillverkad i miljövänlig bok odlad på förnybar mark.

(Finns även i flera färger).

Pris: 5995 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Bedside crib - Fillikid KÖP

Bedside crib - Fillikid

Bedside crib från Fillikid har en justerbar långsida. Ställ sängen  bredvid din egen säng eller fristående. Genom en fästrem kan du fästa fast sängen i din egen för extra trygghet. Sängen har även hjul som går att bromsa, vilket gör den lätt att flytta.

Pris: 829 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Royal - Troll KÖP

Royal - Troll

Spjälsängen Royal från det populära märket Troll har en höj- och sänkbar botten i tre lägen. Den söta spjälsängen har en silverfärgad krona målad vid huvudgaveln. 

(Finns även i vit)

Pris: 2995 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Spjälsäng - Done by Deer KÖP

Spjälsäng - Done by Deer

Denna stilfulla spjälsäng från Done by Deer har en sängbotten som kan regleras i två olika höjder. Spjälarna fram kan tas bort och ersättas med en säkerhetsskena (säljs separat) för att göras om till en säng som passar ett småbarn eller till en bekväm soffa.

Pris: 4999 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Bedside Crib Two - Troll KÖP

Bedside Crib Two - Troll

Bedside Crib från Troll har en neutral design och kan både användas fristående eller så fäller du ner ena långsidan och placera den bredvid en vuxensäng för att ligga nära barnet på natten. Passar även bra som soffa när babytiden är över.

Pris: 2199 kronor

Köp här.

 

KÖP

Nästa bild
Gonatt - Ikea KÖP

Gonatt - Ikea

Gonatt spjälsäng från Ikea är en praktiskt säng där  sängbottnen kan monteras i två olika höjdlägen. En av spjälsidorna kan monteras bort tills när barnet blivit större.  Spjälsängen har även tre förvaringslådor.

Pris: 1795 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Ingarö Spjälsäng - Carena KÖP

Ingarö Spjälsäng - Carena

Klassisk spjälsäng som fungerar för din bebis från födsel upp till 6 månader. Justerbar i tre olika höjder.

Pris: 1499 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Bedside crib - Babybay KÖP

Bedside crib - Babybay

Med denna Bedside crib ligger din bebis nära din egen säng. Babybay är steglöst inställbar och kan därför anpassas till alla föräldrasängar. Två hållare placeras i föräldrasängen så att det inte uppstår något mellanrum mellan Babybay och din egen säng.

Pris: 1445 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!