Mamma

Margaux Dietz utsatt för ”mom-shaming” av läsarna – ”Vissa ska inte ha barn”

Efter att ha visat upp sin nattningsrutin fick Margaux Dietz höra att hon inte borde ha barn och att hon var en dålig mamma. Nu svarar hon på kritiken i ett blogginlägg och berättar om de hårda kommentarerna hon fått möta från andra mammor. 

 Foto: Instagram/TT

Influencern Margaux Dietz vloggar och bloggar dagligen om sitt liv som mamma till sonen Arnold. I lördags publicerade hon en video där hon nattar sonen och använder sig av ”fem minuters metoden”, vilket innebär att föräldern lämnar sovrummet efter nattningen istället för att sitta kvar. Margaux förklarar att hon väntar fem minuter innan hon går in och kollar till sonen eftersom han oftast somnar av sig själv under dessa minuter och att metoden ska lära barn att somna och sova själva.

Men det var inte alla som höll med Margaux Dietz om att detta var en bra nattningsmetod. På hennes sociala kanaler har nu flera personer skrivit kommentarer och menat att sovmetoden sätter barnets behov i andra hand och att man som förälder bör stanna i sovrummet tills barnet är tryggt och har slutat gråta. Margaux Dietz har nu valt att svara på kritiken genom ett blogginlägg där hon först visat upp några av de kommentarer hon mottagit.

”Förstår inte alls hur man kan göra så. För mig är det helt sjukligt! Vissa människor ska helt enkelt inte ha barn”, skriver en person.

”Det kan anmälas till soc som omsorgssvikt. Samt polisanmälas.”, skriver en annan.

”Stackars barn, spyr på denna människa!!!”, skriver en tredje.

Margaux Dietz skriver sedan i sitt blogginlägg

”Jag är alltid öppen för konstruktiv feedback, det är så man lär sig och utvecklas. Men när det går till något annat, har jag inte mycket till tolerans alls. Jag vill dock bara klargöra lite saker för alla som är oroliga för Arnold och vårt sätt att ta hand om honom. Han mår bättre än de flesta”, skriver hon i blogginlägget och fortsätter:

”Jag la upp en vlogg där jag visade den ena procenten för att visa att JAG ÄR MÄNSKLIG och Arnold också. Han skriker ibland och ibland har vi problem med nattningen. Jösses alltså! Blir mörkrädd när jag läser vissa av era kommentarer i mamma-forumet, platsen där vi mammor ska stötta varandra. För er som fortfarande vill anmäla mig till SOC, får ni väl göra det då. Om ni anser att Arnold är ett av de barnen som far mest illa  i Sverige, avslutar hon blogginlägget.


Källa: Hänt

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!