instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

7 tips för att lyckas med hatten på säsongens roligaste event

METRO MODE +
Av: Metro Mode

Sommaren är på ingång och med den en rad festliga tillställningar. På galoppbanor runtom i världen dominerar för det mesta sporten, farten och spänningen, men några dagar om året tar flärd, champagne – och hattar – över huvudrollen.

Ett av de mest mytomspunna evenemangen i England är just galopptävlingen Royal Ascot. Den är välbesökt av både kungligheter och andra kända ansikten, men minst lika omtalad för de strikta klädregler som råder. Bland annat måste kvinnor bära antingen hatt eller en typ av huvudbonad, coiffe, som är minst tio centimeter i diameter för att de ens ska släppas in på vissa delar av området.

Just hattar har länge spelat en viktig roll i galoppsammanhang. Redan på 1870-talets Derby-tävlingar i England tog besökarna chansen att visa att de hade koll på de senaste trenderna. Då stod utsmyckade viktorianska hattar högst upp på modet och efter det skiftade trenden mot mer konservativa alternativ. Sedan 60-talet och än idag är hattar återigen ett roligt och inspirerande inslag på tävlingar runtom i världen, där många av gästerna gärna tar ut svängarna med humoristiska eller stilrena varianter.

På stortävlingarna som Svensk Galopp anordnar – Nationaldagsgaloppen på Gärdet 6 juni, Super Sunday på Bro Park 16 juni och Svenskt Derby på Jägersro 14 juli – är dresscoden inte alls så strikt som på Royal Ascot. Däremot är det ett välkommet inslag om du toppar din look med en uppseendeväckande kreation, då det under dessa dagar anordnas hattävlingar för såväl vuxna som barn – och på nationaldagen till och med hundar.

Vi har tipsen för dig som vill öka chanserna att lyckas med din hattlook på galoppbanan (och alla andra dagar). Spana in dem i bildspelet nedan!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår