instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

Gör ett bra val! 13 produkter inför kvinnodagen som bidrar till en mer jämställd värld

Av: Cecilia Persson

Att vi fortfarande inte lever i ett helt jämställt samhälle, varken nationellt eller globalt, står tydligt – i en artikel i DN från 2018 skrev de att det är 100 år kvar till en jämställd värld. Bara 98 år kvar då, med andra ord! Det finns dock det en del varumärken som vill bidra till en bättre värld för kvinnor världen över – vi har valt ut 13 produkter som gör just det. 

Foto: Vaginan, Efva Attling

Under 70-talet blev jämställdhetsfrågan ett eget politiskt område i Sverige, och det främsta uttalade målet är att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv – ett mål som dock inte antogs med bred politisk enighet förrän 2006. Och som bekant är vi ändå, såhär i 2020, inte riktigt där än, varken i Sverige eller globalt. Det man inte har i huvudet får man ha i benen, och det som inte politikerna lyckas med får vi tillsammans kämpa för att uppnå. Därför har vi valt ut 12 produkter som på olika sätt bidrar till en bättre värld för kvinnor och flickor, och en ögonöppnare som kan ge dig många insikter och mycket kunskap.

Läs också: Internationella kvinnodagen! 10 evenemangen du inte får missa

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår