instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

J.Lindeberg vår & sommar 2014 – Mode möter funktion

Av:

 

När J.Lindeberg startar Stockholms modevecka med att visa sin vår- och sommarkollektion för 2014 är förväntningarna höga. Den välklädde gentlemannen har de senaste åren gjort comeback i modevärlden och herrmodet blir allt mer klassiskt och skräddat. J.Lindeberg är i grunden ett skräddat herrmärke och det klassiska mode som vi bland annat sett i succéfilmatiseringarna ”The Great Gatsby” har J.Lindeberg rockat till rejält och gjort tuffare. Lager på lager är huvudstylingen och rockarna har ersatts av tuffa skinnjackor och funktionella bomberjackor med tejpade sömmar. Hela herrmodebranschen och J.Lindeberg pratar om ”Fashion-and-function” och med det menat att de stilfulla plaggen i deras vår- och sommarkollektion numera är klimatanpassade och har flera funktionella detaljer.

Annons

 

Skandinaviska J.Lindeberg gör stor frammarsch internationellt och det känns fint att de är stolta över sitt Svenska bakgrund och denna visning inspirerats av gryningen i Stockholms skärgård, en varm och daggig morgon i juli.

–  Jag tycker att det här är vår bästa visning någonsin och den mest personliga kollektionen för mig. Vi har inspirerats av insekter, smådjur och blanka skalbaggar. Det är första gången gör jag något för J.Lindeberg som ligger nära mig själv och inte står utanför, säger Jessy Heuvelink, chefdesigner för J.Lindeberg och poängterar:

–  Vi har jobbat väldigt mycket med plaggens material där bland annat fina kavajtyger från Loro Piana till tekniska sportmaterial, nylonjackor, blanka skor och läderplagg av hög kvalité.

 

Av. MARTIN HANSSON Foto. KRISTIAN LÖVEBORG

 

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår