instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

Lindex lanserar sommarkollektion med Carl Larsson-mönster

Av: Metro Mode

Lindex lanserar en kollektion med mönster från Carl Larsson, som tillsammans med sin fru Karin definierade sin tid och är en del av det svenska kulturarvet. En kollektion med klassiska sommarplagg som berättar en del av historien, med matchande plagg för barn, baby och dam.

Foto: Lindex

I denna kollektion har Lindex designat klassiska sommarplagg för barn, baby och dam, för mini me-matchning. Klänningar med volangdetaljer, en mjuk sommarskjorta och accessoarer – alla med det härliga blommönstret “De mina” av Carl Larsson. Plaggen kommer i mjuka toner av blått, gult och korall och är gjorda av ekologisk bomull och är GOTS-certifierade.

De svenska konstnärerna Karin och Carl Larsson var aktiva under slutet av 1800-talet och deras konstnärskap levde i stark symbios. Karins kreativa kraft och konstnärliga smak är en mycket viktig komponent i Carls konst. Den vågade inredningen, de moderna textilierna, de rustika möblerna – det mesta designat av henne själv. Karin skapade hemmet som Carl avbildade och tillsammans står de bakom motiv som har kommit att representera en bild av Sverige och som uppskattas världen över.

Spana in plaggen nedan!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår