instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

PREPPY, TIGER OF SWEDEN AW14

Av:

 

 



 

 

Avslutningsvis – och traditionsenligt – föll den sista visningen under modeveckan på det svenska märket Tiger of Sweden. Kanske en av de mest påkostade visningar när märket igår presenterade sin kollektion på ett fullsatt Magasin 9, på Fridhamnsgatan 66. En ready-to-wear höst- och vinterkollektion skapad med influenser från ikoniska, tidlösa personligheter. Allt från skådespelare till karaktärer passionerade om att uttrycka sin egna unika stil. Den maskulina, långa siluetten är återkommande i såväl herr- som damplagg: men framförallt – och som väntat – är det en skräddad helhet vi ser på catwalken.

 

Färgskalan är av diskret art för såväl dam som herr, med dova toner av marinblått, matt rosa, mörk aubergine och nyanser av kamelbrunt. Vi ser mycket kostymer, finbyxor och rockar med struktur, och en och annan med lite gammaldags gubbmönster. Alltså inga färgutsvävningar – vilket talar för att kollektionen blir om möjligt ännu mer applicerbar till garderoben därhemma. Tiger of Sweden har med denna kollektion säkrat sin plats på modekartan till hösten och vintern genom att bibehålla sin preppy, minimalistiska ton – och går ännu en gång hem hos publiken med en utav sina bästa visningar hittills.

 

 

– Bojan Radevic

Foto. Kristian Löveborg

 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår