Mode

KONSTNÄRLIGT, DAGMAR AW14

 

 

Dagmar1

 

 

De tre systrarna bakom märket House of Dagmar är alltid en höjdpunkt den dagen på modeveckan deras namn pryder schemat – och igår var inget undantag. Vi fick se en annorlunda kollektion, men som fortfarande andades Dagmar, där nya dimensioner och vinklar låg i fokus och där inspirationen bland annat var tagen från konstnären Pablo Picassos kubistiska period och hand monumentala konsekvenser för modern konst.

 

Man har även utforskat collagetekniken i flera olika dimensioner där man har mixat olika material med varandra så som skinn, ull och hudliknande latex. Färgpaletten, som även den är inspirerad av Picassos kubistiska period gick i svart, grått, vitt, och silver men där en stark chiliröd färg adderats för att skapa extra mycket effekt och krydda.

 

Den välskräddade och välsittande kollektionen var som alltid när det kommer till Dagmars design smickrande för kvinnans kropp och vi gillade hur de den här gången hade blandat hårt och mjukt i form av materialval och siluett. Vi fick även se deras ikoniska print, som vi ännu inte tröttnat, och nya siluetter där peplum volangen gjorts mindre och flyttats ner några centimeter närmare höften. Vi älskade även hur de blandade matt ull med glansig latex vilket skapade en effekt av en mjuk kaxighet. Och för att hylla märket ytterligare älskar vi även hur bärbara deras kollektioner alltid är, men att plaggen ändå har det där extra som vi alltid letar efter och som inte gör det enkla tråkigt.

 

 
– Caroline Sandström
Foto. Kristian Löveborg

 

 

Dagmar2

 

 

Dagmar8

 

 

Dagmar9

 

 

Dagmar10

 

 

Dagmar13

 

 

Dagmar14

 

 

Dagmar18

 

 

Dagmar21

 

 

Dagmar24

 

 

Dagmar26

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!