instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

ROBUST, MES DAMES AW14

Av:

 

 



 

 

Lisa Wikander, designer bakom Mes Dames, visade under modeveckans tredje dag en höst- och vinterkollektion inspirerad av karaktärskvinnor – som alltid. Denna kollektion med Jeanne d´Arc som inspirationskälla och musa. En krigsrustning i utgångsläge som i skaparprocessen resulterar i funktionella, moderna och exklusiva plagg.

 

Vi ser välarbetade plagg med toner av matta pasteller, färgglada mönster och välsittande figurer. Kvinnligt och modernt – men samtidigt inslag från historiens krigstid. Vi ser att inspirationskällan följer kollektionen likt en röd tråd och Mes Dames har inte missat trendkänslan i skapandeprocessen. Ett utav nyckelplaggen i kollektionen är blusarna i transparent tyg, som finns i allt från vitt till marinblått. Färgtonen i hela kollektionen kommer vara den där lila extra klicken i höst och vinter när man vill känna sig uppklädd i sin outfit – och smälta in elegant till höstens färger eller sticka ut robust från vinterns vita snö.

 

 

– Bojan Radevic

Foto. Kristian Löveborg

 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 

 

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår