Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Rosa bandet 2021 – Selam Fessahaye designar årets band för Cancerfonden

Cancerfondens rosa band är i år designat av modeskaparen och kostymören Selam Fessahaye. Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj pågår under oktober varje år med syfte att samla in pengar till cancerforskning och sprida kunskap om cancer.

Årets rosa bandet är gjort i tyll, ett material som Selam ofta använder i sina kreationer och ett signum för hennes design. Inget band är det andra likt i år, eftersom trycket hamnar olika på varje band. Händerna symboliserar vikten av att alla är med och bidrar, att alla berörs och att vi tillsammans kan besegra cancer. Årets armband, som också är designat av Selam, går i två nyanser av rosa samt i svart för att matcha band.

Varje band är unikt, precis som vi alla människor har vår egen berättelse och vårt eget avtryck. Jag visste inte om att cancerforskningen gör så stora framsteg. När Cancerfonden startades överlevde bara en av tre som fick cancer, i dag är det två av tre som överlever. Vi kan verkligen göra stor skillnad tillsammans. Min generation kan få vara med om att besegra cancer. Jag bär rosa bandet för att forskningen ska gå ännu snabbare framåt, och för en framtid där färre drabbas och fler överlever cancer. Nu gör vi det här tillsammans, säger Selam Fessahaye. 

Pengarna som samlas in under Rosa Bandet-kampanjen utgör en betydande del av de pengar som Cancerfonden delar ut varje år till Sveriges främsta cancerforskning. Mer forskning är avgörande för att färre ska drabbas och fler ska överleva cancer.

Vi är otroligt stolta över att Selam Fessahaye designar Cancerfondens rosa band och att hon med sin fantastiska design och sitt kreativa uttryck är med och bidrar till årets Rosa Bandet-kampanj. Den wow-känsla jag får av de kläder Selam designar hoppas jag också många får när de ser det rosa band hon har skapat. Vi är övertygade om att Selam med sitt unika band kommer stärka årets kampanj och stötta oss i vår fortsatta vision att besegra cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden. 

Köp årets rosa band!
Cancerfondens rosa band kostar 50 kronor, varav 5.93 kronor är tillverkningskostnad och resten går till Cancerfonden. Armbandet kostar 100 kronor, varav 5,50 kronor är tillverkningskostnad och resten går till Cancerfonden. Cancerfondens rosa band och armband säljs från 24 september på ICA, Apotek Hjärtat, Lindex, Interflora, ELLOS online och i Cancerfondens gåvoshop

Läs även:

30 miljoner kronor samlades in på årets Barncancergala.

Förvandla dina prylar till nya forskningsframsteg under Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj i oktober.

Carin Wester designar årets kollektion av Scarfs for Scars för att uppmärksamma bröstcancer.

Ellos KÖP
Nästa bild
Ellos KÖP
Nästa bild
Apotek Hjärtat KÖP

Apotek Hjärtat

Pris: 50 kronor.

KÖP

Nästa bild
Apotek Hjärtat KÖP

Apotek Hjärtat

Pris: 100 kronor.

KÖP

Nästa bild
Lindex KÖP
Nästa bild
Lindex KÖP
Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!