Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Förvandla dina prylar till nya forskningsframsteg under Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj i oktober

Under Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj i oktober kan du som privatperson eller företag auktionera ut prylar och tjänster, till förmån för Cancerfonden. Både den som auktionerar ut och den som budar bidrar till livsviktig cancerforskning på ett enkelt och hållbart sätt.

Cancerfonden har i årets Rosa Bandet-kampanj tagit fram en insamlingsaktivitet under namnet “Rosa auktioner.” Genom att sälja det man inte behöver för Cancerfonden är det alltså möjligt att vara med och bidra till forskningen på ett hållbart sätt. Den 1 oktober kommer Cancerfonden tillsammans med Tradera lansera en ny tjänst där den som startar en auktion kan välja att pengarna går direkt till en insamlingsorganisation. Väljer man att starta en Rosa auktion under oktober, skänks pengarna till Cancerfonden.

“Pengarna som samlas in under Rosa Bandet-kampanjen utgör en betydande del av de pengar som Cancerfonden delar ut varje år till Sveriges främsta cancerforskning. Tillsammans kan vi se till att färre drabbas och fler överlever cancer”, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden.  

Några inplanerade rosa auktioner 

  • En person som nyligen mist sin mamma i cancer, kommer att auktionera ut sin Ferrari till förmån för forskningen – så att fler mammor ska få överleva.
Foto: André de Loisted
  • Årets Rosa Bandet-designer Selam Fessahaye kommer auktionera ut sin rosa drömklänning Zap Ruffle Dress som ingår i hennes första kollektion som visades på Stockholms modevecka 2018. Klänningen är handgjord av 30 meter tyll och modellen har bland annat burits av Beyoncé i hennes visuella album Black Is King.
  • Cancerfonden kommer auktionera ut världens dyraste rosa band som är handgjort av årets designer.
  • Interflora, som är en av våra huvudpartners, kommer att auktionera ut en workshop i blomsterbinderi med mästerfloristen Johan Munter.

Avgifter vid Rosa auktioner
De rosa auktioner som läggs upp av Cancerfonden är utan avgifter så alla pengarna går direkt till Cancerfonden. På de annonser Tradera-användare säljer till förmån för Cancerfonden är avgifterna begränsade till sammanlagt 15% (varav 10% utgör Traderas provision och 5% utgör Pennybridges provision), men vid Rosa auktioner utgår maximalt 400 kr i avgifter på en auktion, oavsett slutpris. 

Om Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj
Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj pågår under oktober varje år sedan 2003, med syfte att samla in pengar till cancerforskning, sprida kunskap och påverka beslutsfattare i viktiga frågor. Pengarna som samlas in fördelas till den mest lovande forskningen oavsett cancerform. Under kampanjen fokuserar vi på bröstcancer och frågor med relevans för bröstcancer i vårt kunskapsspridande och opinionsbildande arbete.

Om Cancerfonden 
Cancerfondens vision är att besegra cancer.  Genom att finansiera den främsta forskningen, sprida kunskap om cancer och påverka beslutsfattare i viktiga frågor, arbetar vi för att färre ska drabbas och fler ska överleva.  Cancerfonden är en fristående, ideell organisation utan statligt stöd. Vårt arbete är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag.  Sedan 1951 har vi delat ut drygt 12 miljarder kronor till de främsta forskningsprojekten i Sverige. 

Läs även:

Rosa bandet 2021 – Selam Fessahaye designar årets band för Cancerfonden.

30 miljoner kronor samlades in på årets Barncancergala.

Carin Wester designar årets kollektion av Scarfs for Scars för att uppmärksamma bröstcancer.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!