instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

Sammet, lack och skinn – 14 köp som fixar höststilen

Av: Petra Tungården

Sammet, lack och skinn – Valet av material är viktigare än du tror – I alla fall om vi ska lita på höstens trender. Metros moderedaktör Petra Tungården guidar dig till drömköpen som fixar stilen.

 

Det är ingen tvekan om att det är materialvalen som är grundpelaren för en trendriktig höstlook den är säsongen. Under höstvisningarna var det material som lack och sammet som reagerade catwalken. Alla stora modehus hade minst ett plagg av dessa material i sina kollektioner.

 

Det roligaste med att materialmixa är att det inte behöver vara särskilt avancerat. Utan bara genom att blanda olika material tillför det en helt ny känsla till din look. Våga bära skinn från topp till tå, bländande högblanka ytor som bryts av mot stickat, spets eller sammet.

 

En mycket uppskattad, men ibland svårburen kandidat den här hösten är lackkappan. Inspireras av modehus som Proenza Schouler och bär den tillsammans med sneakers och kombinera med vida kostymbyxor i sammet.

 

Vill man inte anamma trenden hela vägen kan man enkelt addera lack och sammet som accessoarer till sin look. Lackboots fyller just nu affärerna till bredden eller varför inte testa en sammetskavaj som garanterat tillför något nytt till din outfit.

 

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Metro Mode. Alla produkter länkas till återförsäljarna och vissa via tjänsten Apprl.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår