Mode

Tiffany & Co öppnar sin första butik i Sverige

Äntligen! I början av november öppnar Tiffany & co en flaggskeppsbutik på Birger Jarlsgatan 5 i Stockholm. Det blir lyxmärkets första butik i Sverige.

Foto: Instagram @tiffanyandco

Butiken kommer att ligga mellan två andra lyxmärken, Louis Vuitton och Gucci. Direkt norrut finns även Chanel.

Det amerikanska juvelerarföretaget grundades 1837 och kedjan har butiker i merparten av världens lyxmetropoler och storstäder – och snart alltså även en i Stockholm.

Kedjans mest välkända butik finns på Fifth Avenue, hörnet 57:e gatan, i New York. I Paris ligger flaggskeppsbutiken på 62 Champs-Élysées och i London på 25 Old Bond Street. Den enda enheten i Norden sedan tidigare finns i Köpenhamn, men den finns inne i Illum, på Østergade 52, och räknas oftast inte som en flaggskeppsbutik. 

Tiffany & co är framförallt kända för sina exklusiva diamantsmycken och sterlingsilver, men har även ett stort utbud av andra smycken, porslin, dofter, klockor och en hel del annat.

Foto: Instagram @tiffanyandco

Alla har vi väl sätt filmen Breakfast at Tiffanys från 1961 där Audrey Hepburn spelar huvudrollen. I filmen bär hon Tiffany-diamanten som är en av världens största gula diamanter. Med en vikt på 128,54 karat ligger stenens värde på nästan 280 miljoner kronor. Normalt sett förvaras den på Tiffany & Co’s flaggskepsbutik på Fifth Avenue i New York men har nu på senare tid burits av Lady Gaga på Oscarsgalan 2019 och 2021 av Beyonce i Tiffanys senaste kampanj.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!