Nöje

10 av vår tids största stjärnor öppnar upp om sin utbrändhet

Psykisk ohälsa ökar lavinartat runt om i världen och det är inte bara “vi dödliga” människor som tar stryk av dagens hektiska samhälle. Även våra största Hollywood-stjärnor med så mycket pengar att de aldrig någonsin skulle behöva lyfta ett finger har gått in i den omtalade väggen.

Foto: REX

Här listar vi 10 av vår tids största stjärnor som delar med sig av sin historia kring hur allt en dag blev för mycket…

Källa: Marieclaire

Miley Cyrus 

Miley Cyrus 

Det är ingen hemlighet att Miley blev utbränd efter hennes offentliga split från pojkvännen Liam Hemsworth.

“När jag gick igenom mitt livs värsta break up så blev jag samtidigt synad från alla håll och kanter. Jag slutade även att jobba för Disney och fick sån ångest att att veta att jag inte hade någon som bar mig längre. Varken jobbet på Disney eller Liam”

Foto: REX 

Nästa bild
Beyoncé

Beyoncé

Även Queen B har upplevt utbrändhet under hennes karriär. Så pass att hon fick avbryta en konsert i Antwerpen, Belgien på grund av “uttorkning och utmattning”

Foto: REX 

Nästa bild
Justin Bieber

Justin Bieber

Bieber talade ut i Amy Winehouse dokumentär 2015 där han blottade sina känslor kring utbrändhet.

“Du är i ditt rum och det finns fans överallt, paparazzis som följer dig vart du än går och kommenterar allt du gör. Det blir så klart väldigt intensivt”, sa han för att förklara isoleringen han kan känna.

“När du inte kan gå någonstans eller göra vad du vill så blir du enkelt ensam och deprimerad.”

Foto: REX 

Nästa bild
Rihanna

Rihanna

2011 blev Rihanna inlagd på sjukhus direkt efter att hon avslutat sitt arbete med nya albumet.

“Jag hade arbetat för mycket och sovit dåligt under en längre tid på grund av för mycket jobb. När telefonen ringde ignorerade jag den bara. Orkade verkligen inte svara eller prata med någon. Det blev ytterligare en börda på mina axlar och jag orkade helt enkelt inte. Blev aggressiv och sjuk och kunde gråta hysterisk för ingenting!”

Foto: REX 

Nästa bild
Kirsten Dunst

Kirsten Dunst

“Som en skådespelare ska du vara känslig och sårbar. Men även supersocial och trevlig mot alla!” Sa Kirsten på Ellen Show där hon förklarade hur hårt tryck det är i Hollywood. “Det är helt enkelt mycket att begära av en person, att alltid vara på topp. Det är inte normalt eller mänskligt.”

Foto: REX 

Nästa bild
Lady Gaga

Lady Gaga

Gaga har öppnat berättat om att hon tidigare blivit utsatt för sexuella övergrepp som bidragit till psykiska problem. Problem som hon dagligen kämpar mot.

 

Foto: REX 

Nästa bild
Blake Lively

Blake Lively

Tidigare Gossip Girl-stjärnan Lively erkände att hon behövde en paus från showen 2012.

“Jag kände mig dränerad på energi och helt utmattad, både fysiskt och kreativt” har stjärnan sagt. “Jag ville verkligen få lite tid för mig själv och fokusera på andra saker som jag älskade.”

Foto: REX 

Nästa bild
Selena Gomez

Selena Gomez

Selena fick efter många år av hårt jobb söka hjälp på ett rehab för utmattning. I dag känner hon att det var det enda rätta.

“Mina fans är så viktiga för mig och jag skulle aldrig svika dem, men det har blivit klart för mig efter många år av hårt arbete att jag också måste prioritera mitt välmående och avsätta tid på mig själv. Det för att kunna vara den bästa personen jag kan.”

Foto: REX 

Nästa bild
Angelina Jolie 

Angelina Jolie 

Supermamman Jolie har gått in i den välkända väggen och lärt sig av det. I dag gör hon sitt bästa för att jonglera sin skådespelarkarriär och sin stora familj.

“När jag känner att jag gör för mycket, försöker jag varva ner och ta på mig mindre… Även fast mitt jobb tar upp mycket tid så kan jag prioritera min familj!”

Foto: REX 

Nästa bild
Brad Pitt 

Brad Pitt 

Den andra hälften av Brangelina har också medgett att han tidigare drabbats av utbrändhet. Det var under 90-talet.

“Jag rökte för mycket gräs, satt på soffan och förvandlades sakta men säkert till en munk!” Brad berättar att vändningen kom då han fick nog och valde att gå en annan väg. “Jag kände att vad är poängen när jag vet bättre än så här?”

Foto: REX 

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!