Nöje

14 saker vi lärt oss från Tinder: “En match betyder ingenting”

Oavsett om du är singel eller inte kan du inte ha undgått Tinder, appen där du antingen swipar höger (JA till att vilja inleda ett samtal) eller vänster (NEJ till att bli en “match”). På den välkända appen som finns världen över kan du stöta på alla olika sorters människor och du kan faktiskt lära dig en hel del saker om dejtinglivet genom ditt swipande.

tinder
Foto: Unsplash / @rosacrespo

Vad gör alla på Tinder? Letar efter ett ragg för kvällen, någon att komma över sitt ex med eller sitt livs kärlek? Frågorna är många och som registrerad på appen kan tankarna flöda. Efter en tids användande blir du inte klokare, risken finns att frågorna haglar mer än förr. Var finns de seriösa? Finns det folk som hittat en partner de valt att dela sitt liv med och gift sig på det här sättet? Och ja – sanningen är att det finns par som har Tinder att tacka för deras partner (och familjen de bildat!). Tinder tycks alltså vara ett ställe för “alla” även om det kan kännas som en nål i en höstack att hitta just det du söker.

Nedan listar vi med inspiration av The Every Girl saker vi lärt oss från Tinder.

1. Om du inte trodde att du hade en “typ” så vet du det nu. Här swipar du snabbt höger eller vänster och känner direkt vad det är för typ av utseende som attraherar dig.

2. Konversationerna är stela i åtta av tio fall. Ett “hej” övergår till “vad gör du” och ibland stannar det där.

via GIPHY

3. Det kan kännas konstigt att börja prata med någon baserat utifrån ett ytligt plan. Det enda ni har gemensamt (just nu) är att ni både har fallit för varandras utseende.

4. Vissa tycks inte förstå att en bild med deras systerdotter på ett år kan misstolkas. Så länge det inte är ditt barn – låt bli dessa “söta bilder” för att undvika missförstånd. Om du förstås inte är en nybliven pappa, då kan det vara skönt att få reda på det med en gång!

5. Vissa tycks heller inte förstå att det inte är det smartaste att använda sig av en profilbild där exet syns… Är de dessutom extra gosiga på bilden kan man nästan tro att det är ett skämt – vem skulle vilja dejta en person som inte är över sitt ex?

6. Alla tycks leva sitt liv efter “word hard, play hard” men egentligen ser vardagen helt annorlunda ut.

7. Om det är en bild på till exempel två killar är den mindre snygga ALLTID den egentliga killen som har profilen. Varför denna person tycker det är en smart idé att försöka lura sina matchningar vet vi inte riktigt.

8. Killar som tar en selfie liggandes i soffan med plutmins-posen (och förberett sig med perfekt ljus) och som dessutom har mage att påpeka att de endast gillar “naturliga” tjejer. Va?

via GIPHY

9. Alla på Tinder älskar tydligen att “resa, träna, och testa nya saker”. De älskar mat för den delen också! Kul om det stämmer men när personen inte ens har tid att skriva eller boka in en dejt får det en att undra – vad hände med att testa nya saker? Kanske resandet tar upp för mycket tid…?

10. En match behöver inte betyda någonting. För i flera av fallen skriver ingen av de som matchat (är det här en slags lek om vem som ska våga skriva först eller hur många matchningar du kan samla på dig?) och ibland får du bara en sliskig raggningsreplik. I några enstaka fall börjar ni faktiskt prata där konversationen flyter på och ni lär känna varandra på ett något djupare plan. Här kan du få tips på samtalsämnen som tar er till nästa nivå!

11. Bilder kan bedra! Dejten som du tycker är “sååå snygg” ser inte ens ut som på bilden i verkligheten. Ännu värre – hen är ocharmig, svårtflörtad och är svår att hålla ett samtal med. Om du är nervös är det bättre att säga det så att den andra personen kan få en förklaring till varför du är stelare än en pinne.

12. Personer som under Tinder-chatten bara passat på att berätta om sig själv (och skryta om precis allt) kommer förmodligen göra exakt samma sak på dejten. Ja, det finns egocentriska personer som tar tillfället i akt på en dejt att BARA prata om sig själva. Kom igen – ställa några frågor och lär känna din dejt!

via GIPHY

13. På Tinder kryllar det av personer som söker bekräftelse. Killar som tar spegelselfies när de står och spänner överkroppen iklädd endast kalsonger är vanligare än vad vi trott. Ännu vanligare är det med bilder på inzoomade partier så som sixpacket på magen. Charmigt!

14. De som enbart snackar om hur hemska deras ex är, söker förmodligen bara någon att komma över sitt ex med. För det är högst troligt att personen inte är över sitt ex eftersom det tidigare förhållandet fortfarande tar upp så extremt mycket plats i tankarna.

Läs också: Krönika: “Tinder-kille – varför tar du dig friheten att kommentera min kropp?

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!